Jakub Forgács Krimi

Muž bez vodičáku UNIKAL polícii: ŠOKUJÚCE, čo ukrýval v ponožke, FOTO

Hliadka dopravnej polície z Lučenca sa vodiča BMW pokúšala zastaviť, na výzvy mužov zákona však nereagoval a začal pred hliadkou unikať.

Ilustračný obrázok k článku Muž bez vodičáku UNIKAL polícii: ŠOKUJÚCE, čo ukrýval v ponožke, FOTO
5
Galéria

Hliadka dopravnej polície v Lučenci v piatok spozorovala vozidlo BMW, ktorého vodiča hliadka spoznala ako vodiča, ktorý sa v minulosti dopustil viacerých porušení v cestnej premávke a ako vodič mal už aj v minulosti zadržaný vodičský preukaz, a tak tomu je aj v súčasnosti. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Pred políciou unikal

„Hliadka dopravnej polície sa vodiča pokúšala zastaviť, vodič na výzvy polície nereagoval a začal pred hliadkou unikať,“ spomenuli policajti so slovami, že neskôr však s vozidlom zastavil a vystúpil z miesta vodiča.

„Hliadkou bol vyzvaný, aby predložil doklady potrebné k prevádzke motorového vozidla, čo neurobil, pretože doklady pri sebe nemal. Počas komunikácie s policajnou hliadkou vodič zahodil na trávu za seba ponožku aj mobilný telefón,“ pokračovali muži zákona.

O všetkých zistených okolnostiach bol informovaný operačný dôstojník, a následne bol na miesto vyslaný kriminalistický technik a tiež poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Lučenec.

Pod vplyvom drog

„Vodič bol vyzvaný k vykonaniu dychovej skúšky na alkohol, pričom výsledok skúšky bol negatívny. Vzhľadom na to, že vodič evidentne javil známky požitia omamných a psychotropných látok, bol vyzvaný aj k odberu biologického materiálu,“ pokračovali muži zákona so slovami, že predbežné vyšetrenie potvrdilo podozrenia polície a v organizme vodiča bola zistená prítomnosť metamfetamínu, amfetamínu, extázy a tiež tetrahydrokana­binolu. Presná koncentrácia drog v jeho organizme bude podľa slov polície známa až po ďalšom vyhodnotení jeho krvi expertíznym ústavom.

„Na mieste bol zaistený aj materiál (pozn. red.: ktorý podľa polície ukrýval v ponožke), pri ktorom išlo o podozrenie, že ide o drogy. Vykonaná predbežná expertíza potvrdila prítomnosť drog, konkrétne pervitínu, pričom zo zaisteného množstva je možné vyrobiť až 1 970 obvykle jednorazových dávok drogy,“ spomenuli so slovami, že v tejto súvislosti je vedené trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť.

Ako dodali, muž (38) bol obmedzený na osobnej slobode a následne bol ako zadržaný umiestnený do policajnej cely. V prípade naďalej prebiehajú procesné úkony.

Zábery z policajného zásahu nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Policajti zadržali muža bez vodičáku a pod vplyvom drog
5
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM