Správy Samospráva

Kto bude v Lučenci riešiť ZIMNÚ údržbu a čistenie ciest? Mesto pripravuje SÚŤAŽ

Samospráva bude v rámci zákazky požadovať výkony v oblasti čistenia komunikácií zahŕňajúce strojné zametanie ciest a chodníkov či čistenie kanalizačných vpustí a žľabov.

Ilustračný obrázok k článku Kto bude v Lučenci riešiť ZIMNÚ údržbu a čistenie ciest? Mesto pripravuje SÚŤAŽ
Zdroj: TASR

Mesto Lučenec pripravuje súťaž na zimnú údržbu, údržbu dopravného značenia a čistenie komunikácií na obdobie štyroch rokov. Vyhlásenie verejného obstarávania odobrili mestskí poslanci na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ), predpokladaná hodnota zákazky predstavuje takmer dva milióny eur.

Zimnú údržbu a čistenie komunikácií v Lučenci v súčasnosti zabezpečuje spoločnosť Svoma. Zmluva medzi mestom a firmou sa končí v roku 2024, samospráva bude preto hľadať nového dodávateľa služieb na obdobie štyroch rokov. Z tohto dôvodu mesto zriadilo aj komisiu na vyhodnotenie ponúk predmetného verejného obstarávania.

Samospráva bude v rámci zákazky požadovať výkony v oblasti čistenia komunikácií zahŕňajúce strojné zametanie ciest a chodníkov či čistenie kanalizačných vpustí a žľabov. Súčasťou zákazky bude tiež zimná údržba komunikácií a údržba dopravného značenia, ktorej zahŕňa výmenu, dopĺňanie či zriaďovanie zvislého dopravného značenia na komunikáciách. Mesto má na starosti údržbu približne 69 kilometrov komunikácií a 89 kilometrov chodníkov.

„Zmluva bude mať charakter rámcovej dohody, mesto bude objednávať množstvo a druh služieb podľa ich potreby a schválených rozpočtových možností v MsZ. Všetky služby budú podliehať objednávkam zo strany mesta,“ priblížila samospráva v dôvodovej správe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM