Boris Macko Rôzne

FOTO: Premena perly Lučenca na Bronx. Z Reduty sa stáva nebezpečné miesto

Reduta v Lučenci patrila medzi pýchy mesta. Krásne časy sú už žiaľ minulosťou. Môže za to aj tragická udalosť!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Premena perly Lučenca na Bronx. Z Reduty sa stáva nebezpečné miesto
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Obyvateľov mesta už niekoľko rokov trápi stav lučeneckej Reduty. Zvonku síce ešte vyzerá dobre, no vstup do pasáže môže vyjsť odvážlivca draho. Dokázal to aj nedávny tragický prípad, ktorý sa stal jednej Lučenčanke.

„V podchode Reduty sa zdržiavajú bezdomovci. Nedávno tam ich pes napadol pani, ktorá si tade skracovala cestu. Žena žiaľ zomrela kvôli šoku. Nebolo by dobré, keby tam mesto poslalo aspoň z času na čas mestskú políciu?“ pýta sa poslanec mestského zastupiteľstva Dušan Ilčík.

„Treba rokovať s vlastníkom Reduty, lebo sa z nej stáva lučenecký Bronx. Je to škoda, lebo to bola perla mesta,“ dodal poslanec. Jeho slová potvrdila aj majiteľka jednej z prevádzok v pasáži Reduty. „Viem o smutnom prípade, ktorý sa tu stal. Nielen večer, ale aj cez deň sa tu zgrupujú bezdomovci či rôzne živly. Oni, ale aj mládež tu popíjajú a fajčia, sú hluční. Musíme zamykať aj vedľajšie priestory, lebo si tam urobili záchod. Naozaj by bolo dobré situáciu riešiť,“ posťažovala sa žena, ktorá chce ostať v anonymite.

Podľa primátorky Alexandry Pivkovej mesto robí, čo môže, no má zviazané ruky, keďže Reduta mu nepatrí. „Správcu budovy sme viackrát vyzvali na nápravu. Treba priznať, že občas tam upratujeme, aj keď to nie je náš majetok. Aj majitelia prevádzok by mali tlačiť na to, aby tam bol poriadok,“ povedala primátorka.

Oslovili sme aj správcu konkurznej podstaty firmy, ktorá vlastnila Redutu, advokáta Jána Čipku. „O nešťastí, ktoré sa v pasáži Reduty stalo, som nevedel. Situácia okolo budovy je zamotaná a nie je to jednoduché,“ stručne komentoval situáciu Čipka s tým, že podrobnejšie stanovisko prisľúbil na budúci týždeň.

Pozrite si lučeneckú Redutu v našej fotogalérii!

Reduta nielenže chátra, ale stáva sa nebezpečným miestom
12
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM