Boris Macko Rôzne

FOTO: Lučenecká legenda ožíva. Mestský park bude opäť krajší

Napriek tomu, že Lučenec chodia obdivovať aj ľudia z iných miest, predsa sme mali jedno zanedbané zákutie. Vďaka dobrovoľníkom je to však minulosťou!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenecká legenda ožíva. Mestský park bude opäť krajší
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavne pamätníci si spomínajú na Strand, kde sa kedysi chodievali kúpať. Časom však toto miesto schátralo a mnohí už zabudli, že kedysi bolo oázou oddychu. Vďaka dobrovoľníkom z Young Folks LC však opäť získava stratenú tvár. S prácami na revitalizácií začali ešte v lete, no kvôli počasiu a ďalším nepredvídateľným okolnostiam ich museli prerušiť. Projekt však napriek tomu dokončia.

Čítajte tiež: FOTO: Lučenčania sa už nechceli len nečinne prizerať. Oživujú legendárny Strand

„Práce sú už hotové, zabezpečenie dreveného plota sme sponzorsky dohodli s jednou firmou. Presný termín, kedy ho urobia, lebo majú plno práce a svojich ľudí tam pošlú vtedy, keď to pre nich bude časovo vyhovujúce. No sme im vďační. Podobne je to aj s obnovou pôvodného betónového plotu, na ktorej participuje aj mesto,“ vysvetlil Ivan Siláči z Young Folks LC.

Aj v tomto prípade už mesto našlo firmu, ktorá plot vyrobí a nainštaluje. „My sme ešte zo zvyšných peňazí, ktoré zostali z grantu 3200 eur, kúpili šesť lavičiek. Získané prostriedky sme využili zmysluplne a sme radi, že Strand získa aspoň sčasti pôvodný vzhľad,“ uzavrel Siláči s tým, že všetky práce majú byť hotové do konca tohto roka.

Pozrite si v našej galérii, ako vyzerá legendárny Strand v týchto dňoch!

Čítajte tiež: FOTO: Práce na Strande sa zastavili. Vrátia sa ešte dobrovoľníci na legendu Lučenca?

V OBRAZOCH: Lučenecký Strand do konca roka zmení tvár
7
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM