Správy Samospráva

V Brezne udelili CENY mesta a primátora: Ušli sa PIATIM jednotlivcom a TROM kolektívom

V Brezne je už tradíciou, že pri príležitosti osláv oslobodenia mesta (31. januára 1945), oceňujú výnimočných ľudí, ktorí preukázali vynaliezavosť, energiu a oddanosť svojej profesii či komunite.

Ilustračný obrázok k článku V Brezne udelili CENY mesta a primátora: Ušli sa PIATIM jednotlivcom a TROM kolektívom
Zdroj: FB Horehronie - oficiálna stránka regiónu

Na slávnostnom mestskom zastupiteľstve v závere týždňa si Cenu mesta Brezno a Cenu primátora za rok 2023 prevzali piati jednotlivci a tri kolektívy. Informovala o tom breznianska samospráva.

Ceny primátora

Za viac ako 30-ročnú prácu v odbore oftalmológia, za aktívny záujem o veci verejné a dlhoročné pôsobenie v mestskom i krajskom zastupiteľstve získala cenu primátora Eva Laurinc Wolframová. Rovnaké ocenenie si odniesla za 41 rokov práce vrchnej sestry a významný rozvoj rýchlej lekárskej a zdravotnej pomoci Anna Wodziková a tiež Ivan Duhan za celoživotný rozvoj a podporu motocyklového športu v Brezne.

Cenu primátora dostali aj Lesy mesta Brezna a Technické služby Brezno pri príležitosti 30. výročia svojho založenia.

Ceny mesta

Cena mesta putovala do rúk Danke Katonovej, ktorá pôsobí už 25 rokov vo funkcii riaditeľky základnej školy, a Ivanovi Sýkorkovi pri príležitosti životného jubilea 50 rokov a za rozvoj dychovej hudby v horehronskom regióne. Rovnaké ocenenie prevzala aj country skupina Vodopád pri príležitosti 40 rokov činnosti a reprezentácie mesta doma i v zahraničí.

„Vďaka týmto vynikajúcim ľuďom aj v zložitých podmienkach rozvíjame a modernizujeme naše mesto na úseku zdravotných služieb, školstva, kultúry, športu, ochrany životného prostredia a v ďalších oblastiach verejných služieb pre občanov nášho mesta,“ konštatoval primátor Tomáš Abel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM