Šport

Mládežnícky parlament organizuje prvý ročník jarného selfie behu

V polovici mája sa Brezňania môžu tešiť na športovú novinku, ktorú chcú v spolupráci s mestom pripraviť členovia mestského mládežníckeho parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku Mládežnícky parlament organizuje prvý ročník jarného selfie behu
Zdroj: TASR

Po dvoch ročníkoch jarného behu ulicami centrálnej časti mesta, ktoré neprilákali väčší počet bežcov, chcela prísť samospráva s novým zaujímavým podujatím podobného charakteru. Pomocnú ruku im podali členovia Mestského mládežníckeho parlamentu, ktorí prišli s myšlienkou selfie behu.

Ten sa od klasického líši hlavne tým, že účastníci sa popri absolvovaní stanovenej trasy musia zároveň odfotiť na vopred určených miestach.

Rozhodujúci teda nie je len čas, ale aj schopnosť zvoliť si čo najlepšiu trasu a vhodné poradie vyhotovenia fotiek. Všetci súťažiaci tak budú mať možnosť vyfotiť sa na zaujímavých miestach, popri ktorých možno denne chodia, no doposiaľ sa tam ešte nepristavili.

Vyberte si trasu

Podujatie sa koná ako jedna z mnohých akcií v rámci výročia „105 rokov športu v Brezne“ a organizátori dúfajú, že by sa z neho časom mohla stať pekná športová tradícia pre širokú verejnosť.

Zapojiť sa môže skutočne každý, pričom má na výber medzi kratšou 2,2 dlhou trasou, vedúcou centrom mesta alebo trošku náročnejším okruhom s dĺžkou 4,5 km, ktorý účastníkov zavedie aj do extravilánu v lokalite nad nemocnicou.

V obidvoch prípadoch ale platí, že aj účastníkom, ktorí nie sú aktívnymi športovcami, by absolvovanie behu nemalo trvať dlhšie ako jednu hodinu. Prihlásiť sa bude možné do jednej z troch kategórií: jednotlivci, dvojice a rodinné tímy.

Súťaž o najlepšiu fotku

Hoci víťazmi budú všetci, ktorí prídu, absolvujú predpísanú trasu a strávia príjemný čas na čerstvom vzduchu, najlepší v každej kategórii získajú aj symbolické vecné ceny.

Okrem toho budú pre všetkých účastníkov pripravené účastnícke diplomy a po úspešnom dorazení do cieľa aj občerstvenie. Týmto však ešte súťaženie neskončí a počas týždňa nasledujúceho po behu bude prebiehať súťaž o najkrajšiu/na­joriginálnejšiu fotku, o ktorých bude dať hlasovať na oficiálnom profile mesta na sociálnej sieti.

Za fotku s najvyšším počtom lajkov výhercovia získajú od mestského mládežníckeho parlamentu zaujímavú cenu, ktorá má zatiaľ ostať prekvapením.

Podujatie sa bude konať druhý májový víkend, konkrétne v sobotu 12. mája pred už tradičnou akciou Míľa pre mamu, ktorá v ostatných rokoch dokázala na breznianske námestie opakovane prilákať stovky ľudí, najmä rodín s deťmi.

Organizátori veria, že toto spestrenie rodinného víkendového programu ocení čo najviac účastníkov, ktorí urobia niečo pre svoje zdravie a zároveň sa tu dobre zabavia.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM