Správy Samospráva

Máte voči Breznu NEDOPLATOK? Dajte si POZOR, prísť môžete o PARKOVACIE miesto

Dôležité je skontrolovať si úhradu záväzkov, napríklad v prípade komunálneho odpadu, dane za užívanie verejného priestranstva, psa, dane z nehnuteľností, nájmu, vody a podobne.

Ilustračný obrázok k článku Máte voči Breznu NEDOPLATOK? Dajte si POZOR, prísť môžete o PARKOVACIE miesto
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Poplatok za vyhradené parkovacie miesto pred bytovými domami v Brezne sa v tomto roku nemení a sadzba zostáva 0,042 eura za štvorcový meter a deň. Ako upozornila samospráva na webe, držitelia preukazu ťažko zdravotne postihnutých (ŤZP) majú možnosť do konca januára požiadať o zníženie dane za trvalé parkovanie.

„Držitelia preukazu ŤZP alebo ŤZP so sprievodcom majú nárok požiadať o 20-percentné zníženie dane za užívanie verejného priestranstva trvalým parkovaním vozidla na vyhradenom mieste a umiestnením typizovanej prenosnej sklápacej garáže. Držitelia medzinárodného parkovacieho preukazu majú v tomto prípade nárok na 80-percentné zníženie dane,“ pripomenulo mesto s tým, že žiadosť o zníženie dane za parkovanie je dostupná v klientskom centre mestského úradu alebo na webe.

Jednoznačne určené podmienky pridelenia vyhradených parkovacích miest pred bytovými domami a ich rozčlenenie na zóny A, B, C podľa dostupnosti do centra mesta sú definované vo všeobecne záväznom nariadení (VZN) o parkovaní motorových vozidiel a určení stanovíšť taxi služby na území mesta. Na základe nariadenia je pred jedným bytovým domom možné vyhradiť maximálne 70 percent parkovacích miest z ich celkového počtu, pričom päť percent je určených na užívanie osôb s ťažkým zdravotným postihnutím.

Ako radnica ďalej informovala, v zmysle VZN osobe, ktorá má akýkoľvek nedoplatok voči mestu, bude parkovacie miesto zrušené. Dôležité je preto skontrolovať si úhradu záväzkov, napríklad v prípade komunálneho odpadu, dane za užívanie verejného priestranstva, psa, dane z nehnuteľností, nájmu, vody a podobne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM