Katarína Oravská Futbal

Duel MFK Skalica - ŽP Šport Podbrezová skončil bezgólovou remízou: Oba tímy berú bod

V zápase 4.kola Fortuna ligy proti sebe nastúpili MFK Skalica a ŽP Šport Podbrezová. Hoci viacerých strelám chýbali centimetre, ani jedna neprekĺzla poza chrbát brankárov. Duel tak skončil bezgólovo.

Ilustračný obrázok k článku Duel MFK Skalica - ŽP Šport Podbrezová skončil bezgólovou remízou: Oba tímy berú bod
Zdroj: TASR

Predohrávku 4. kola Fortuna ligy začali lepšie domáci a v úvodných minútach mali loptu na kopačkách prevažne oni. Postupne sa hra vyrovnala a dopredu sa začali tlačiť aj hostia z Podbrezovej. V prvej 20-minútovke preveril skalického brankára Hajdúcha najlepší strelec Podbrezovej Mehanovič, zvnútra pokutového územia však mieril len do stredu brány.

V 21. minúte hlavičkoval nebezpečne Šebesta, rozhodca však odmával ofsajd. O päť minút na to mali šancu opäť hostia, Gál-Andrezly preloboval brankára, no na čiare hasil stopér domácich. Potom sa hra odvíjala prevažne v strede poľa. V 40. minúte hlavičkoval skalický Lietava, lopta letela mimo. Minútu pred odchodom do kabín ešte pohrozili hostia, Melunovičovi chýbali centimetre na lepšie zakončenie.

V úvode druhého polčasu sa hneď dvakrát po sebe dostali Skaličania do veľkej šance, avšak bez gólového zakončenia. Brána hostí bola opäť v ohrození v 51. minúte zápasu, keď mal príležitosť Lietava. V 72. minúte stretnutia našiel center z pravej strany v pokutovom území kopačku Almaského, jeho strela však skončila na žrdi. V 78. minúte sa k lopte dostal najlepší skalický strelec Gašparík, na hranici šestnástky sa uvoľnil, jeho strela ľavačkou, ale minula o centimetre bránu. Duel sa tak skončil bezgólovou remízou.

Zdenko Frťala, tréner Šport Podbrezová: „Hlavne v prvom polčase mala hra veľkú kvalitu. My sme nevyužili dve príležitosti. Od 65. minúty to bol futbal s množstvom strát. Bod z vonku si ceníme, i keď sme trocha mrzutí z toho, že sme nepremenili šance.“

Sumár:

MFK Skalica – FO ŽP Šport Podbrezová 0:0
Rozhodovali: Špaček – Hrdlička, Bednár, ŽK: Švrček (MFK Skalica), 1188 divákov
Zostavy a striedania:
MFK Skalica: Hajdúch – Švrček, Konečný, Majerník, Ciprys (82. Vrablec) – Gašparík, Bariš, Čermák (82. Neoveský), Mazan – Šebesta, Lietava (64. Ulrich)
ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Gál-Andrezly (61. Pančík), Migaľa, Vaščák (73. Kochan), Vajda – Melunovič (80. Sabler), Kupčík, Andrič, Almaský – Pimpara, Mehanovič

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM