Iné športy

Odštartujte rok 2018 pohybom. SOFTIP Trojkráľový večerný beh s viacerými NOVINKAMI

Nadšenci behu, toto si nesmiete nechať ujsť! Už pár dní po Novom roku sa bude vo veľkom bežať večernou Bystricou. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Odštartujte rok 2018 pohybom. SOFTIP Trojkráľový večerný beh s viacerými NOVINKAMI
14
Galéria
Zdroj: Marathon BB Tour

Už po 7. krát si môžete vychutnať jedinečný športový zážitok. V sobotu 6. januára 2018 o 17:30 odštartuje na Námestí SNP obľúbený SOFTIP Trojkráľový večerný beh. Bežci všetkých vekových kategórií sa tak môžu opäť vydať do ulíc Bystrice a absolvovať 5 390 metrov dlhý okruh centrom mesta, na ktorý môžete vziať aj svojich menších vytrvalcov, keďže vekový limit je od 6 rokov.

Viacero noviniek

„Ide o prvé podujatie Marathon BB Tour 2018, prvý súboj o body. Jedna trať pre všetkých, jeden hromadný štart so svetlami a hudbou v úžasne nabitej atmosfére,“ uvádza Miroslav Štrba, organizátor podujatia so slovami, že bežci sa môžu tešiť aj na viacero noviniek. „Napríklad to budú svetelné efekty a hudba aj v parku pod Pamätníkom SNP,“ doplnil.

Pre tých najlepších a najrýchlejších sú výrazne zatraktívnené aj výšky finančných odmien, kde ocenia až šesť najrýchlejších žien a šesť mužov. Víťaz a víťazka dostanú po 100 eur. „Odmeny sú samozrejme rovnaké pre mužov aj ženy, v tomto sme rozdiely nikdy nerobili,“ poznamenal Štrba.

Ako ďalej uviedol, novinkou je aj finančná odmena za prekonanie traťových rekordov vo výške 50 eur tak pre dámy a rovnako aj pre pánov. Traťové rekordy sú dosiaľ v držaní Petry Fašungovej z roku 2017 (18:51) a Šimona Wahlandta z roku 2016 (17:20).

V OBRAZOCH: Trojkráľový večerný beh v Bystrici
14
Galéria
Foto: Miroslav Štrba

Nepremeškajte registráciu

Registrácia je online k dispozícii iba do 3. januára 2018 do 24:00 (aj s realizovanou platbou štartovného). Kto to dovtedy nestihne, bude sa dať registrovať priamo v nákupnom centre Europa SC deň vopred, teda v piatok 5. januára 2018 od 17:00 do 19:00. V prípade, že sa nenaplní maximálna kapacita účastníkov, ktorá je stanovená na číslo 1300, bude sa dať registrovať ešte aj v deň podujatia priamo na Námestí SNP od 15:00 do 17:00. Neodkladajte si preto registráciu na poslednú chvíľu. Zabezpečte si svoje miesto na štarte v predstihu a lacnejšie.

Novinkou podujatia je aj taška s grafikou podujatia, ktorú dostane každý účastník spolu so štartovým číslom. Je krásna, s reflexnou potlačou.

„Keď sme pri číslach, objavia sa aj bežci, ktorých štartové číslo vôbec žiadne číslice neobsahuje. Títo účastníci budú mať na prsiach svoje meno. Zaslúžia si ho plným právom, keďže štartovali doposiaľ na všetkých ročníkoch večerného Trojkráľového behu (od roku 2013) a my sme ich zaradili do Klubu verných tohto podujatia,“ povedal Štrba.

V cieli bežcom zavesia na krk prvú zo série medailí pre rok 2018. „Tentokrát to nebude skladačka, ale séria rôznofarebných medailí v jednotnom dizajne a je na vás, koľko z nich si vyzbierate. Malá rada od nás: Najkrajšia zbierka bude kompletná zo všetkých piatich podujatí,“ pokračoval Štrba. V cene štartovného je aj punč, ktorý si vychutnáte po výkone.

Atraktívne ceny

„Aby toho nebolo málo, v záverečnom žrebovaní budú opäť nové a fantastické veci, ako napríklad kamera Go-Pro Hero alebo nafukovacie kreslo s grafikou podujatia, presne to, čo vám konečne zútulní obývačku,“ vymenoval Štrba a dodal, že osvedčenou, veľmi pútavou a adrenalínom nabitou cenou bude aj poukaz na tandemový zoskok od priateľov z padaj.sk. Vyhlásenie a dekorovanie najlepších vo viacerých vekových kategóriách bude o 18:30, následne sa bude pokračovať žrebovaním.

Na námestí bude postavený stan na prezlečenie a odloženie si osobných vecí. O bezpečnosť bežcov sa postarajú zdravotníci zo Strednej zdravotníckej školy a profesionáli z FALCKu.

Pomoc dobrovoľníkov

„Dobrovoľníci, ktorých budeme potrebovať, sa môžu prihlasovať priamo koordinátorom a priamo na pozície, ktoré sú im najbližšie. Či už to bude smerovanie bežcov na trati, alebo odovzdávanie medailí v cieli, stavanie pred podujatím alebo následná demontáž. Veľmi si ich pomoc vážime a preto sa rovnako môžu tešiť na tašky s grafikou podujatia, ceny pre šťastných piatich, ktorých vyžrebujeme v samostatnom žrebovaní a hlavne dobrú náladu,“ povedal Štrba.

Pomoc dobrovoľníkov však budú organizátori potrebovať aj na ďalších pretekoch, ktoré v priebehu roka pripravujú. V závere roka, presne 5. novembra 2018, spolu s víťazmi celej Marathon BB Tour a Marathon BB miniTour 2018, odmenia najlepších na slávnostnom ceremoniáli v Hoteli Lux.

Ak ešte váhate, či sa zúčastniť ako dobrovoľník, pozrite si aj fotky a video z minuloročného Trojkráľového večerného behu a prihláste sa čo najskôr na http://www.marathonbb.com/kontakt. Všetko podstatné, propozície podujatia aj registráciu bežcov, nájdete TU!

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM