Jakub Forgács Rôzne

Odborníci si posvietili na weby samospráv: Medzi najlepšími stránkami na Slovensku je aj tá bystrická!

Tak tomu sa povie parádny výsledok pre Banskú Bystricu. Naše mesto sa môže vo svojej kategórii pochváliť stránkov, ktorá sa radí medzi najlepšie weby na Slovensku!

Ilustračný obrázok k článku Odborníci si posvietili na weby samospráv: Medzi najlepšími stránkami na Slovensku je aj tá bystrická!

Opäť medzi najlepšími

Ceny v súťaži Zlatý erb, v ktorej o prvenstvo bojujú oficiálne internetové stránky slovenským miest, obcí a samosprávnych krajov, sú rozdané.

Ceny boli udeľované v troch hlavných kategóriách: Najlepšia stránka obcí, Najlepšia stránka miest a mestských častí a Najlepšia stránka samosprávneho kra­ja.

V druhej menovanej kategórii zažiarila aj Banská Bystrica, ktorej web sa tiež zaradil medzi najlepšie stránky miest a mestských častí na Slovensku. Medzi mestami tento rok bodoval Martin, najlepšiu stránku obce má Trnavá Hora a najlepším webom VÚC je stránka Prešovského samosprávneho kra­ja.

Banskobystrický web nežal úspechy po prvý raz. V rebríčku najlepších mestských internetových stránok bodoval už niekoľkokrtát, z prvenstva sa naposledy tešil pred dvomi rokmi. Minulý rok skončila stránka banskabystrica.sk ako štvrtá.

V spolupráci s odborníkmi

Súťaž Zlatý erb každoročne vyhlasuje Únia miest Slovenska a Občianske združenie eSlovensko pod záštitou vysokých ústavných činiteľov Slovenskej republiky. Súťaž je usporiadaná v spolupráci s informačným portálom pre samosprávy Mesto.sk, Združením informatikov samospráv Slovenska ZISS a medzinárodným kongresom ITAPA.

Hlavným cieľom súťaže ZlatyErb.sk je podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie k zvyšovaniu kvality a prístupnosti služieb samosprávnych krajov, miest, mestských častí a obcí verejnosti.

Čítajte tiež:

Súťaž o najkrajšie mesto sa už skončila: Bystričania, aha ako to s nami napokon dopadlo!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM