Jakub Forgács Rôzne

Nevšedná akcia spojí Bystričanov. Susedská burza rovno vonku na Sídlisku

To sa len tak nevidí! Knihy, bižutériu aj oblečenie získame na špeciálnej burze na bystrickom sídlisku. Pri akej príležitosti a kedy sa bude konať?

Ilustračný obrázok k článku Nevšedná akcia spojí Bystričanov. Susedská burza rovno vonku na Sídlisku
Zdroj: Dnes24.sk

Bystričanov čaká susedské popoludnie na Sídlisku, ktoré sa uskutoční pri betónových kruhoch na Tr. SNP, pri bývalej soche Lenina v nedeľu, 31. júla 2016 od 15:00 do 18:00. Súčasťou podujatia bude susedská burza, rozprávka pre deti a envirovzdelávanie o vtáctve, ktoré žije na Sídlisku.

Oživenie Sídliska

Občianske združenie EnviroFuture sa venuje zveľaďovaniu verejných priestorov a v minulom roku si vybrali banskobystrické Sídlisko. „V roku 2015 sme doplnili v tejto lokalite dve lavičky, 11 smetných košov, namaľovali sme 59 lavičiek a zrealizovali prvú etapu skrášlenia starej nefunkčnej fontány. Začiatkom roka sme v spolupráci s SOS/BirdLife Slovensko osadili 12 vtáčích búdok,“ uvádza Lucia Rossová, dobrovoľníčka občianskeho združenia EnviroFuture.

„V roku 2016 sme sa uchádzali o podporu, aby sme mohli po pokračovať v oživení tejto lokality, zrealizovať ďalšie nápady od obyvateľov na zlepšenie tejto lokality, ktoré sme pozbierali v rámci plánovacieho stretnutia počas leta 2015,“ dopĺňa Eva Ščepková z občianskeho združenia EnviroFuture.

Projekt Skrášlime spoločne Sídlisko je zameraný na zatraktívnenie a zlepšenie možnosti aktívneho trávenia voľného času pre obyvateľov Sídliska v Banskej Bystrici, a to nielen pre mladých ľudí, rodiny s deťmi, ale aj študentov a seniorov. V rámci projektu sa zrealizuje 10 dobrovoľníckych brigád, počas ktorých vznikne trvalkový záhon, opravia sa staré kvetináče a skrášlia sa staré betónové kruhy. Súčasťou projektu je aj zorganizovanie architektonickej súťaže, kultúrnych a osvetových enviropodujatí, susedských piknikov a burz.

Susedská burza

Jedným z prvých podujatí je Susedské popoludnie, ktoré sa uskutoční 31. júla 2016 od 15. hodiny. Program je pripravený pre rodiny s deťmi, mladých i seniorov. Pre najmenších, ale nielen pre nich, je pripravené o 16. hodine divadelné predstavenie Polepetko od divadla Clipperton. O 17. hodine čaká účastníkov envirovzdelávanie o vtáctve, ktoré žije na našom Sídlisku. Vzdelávanie bude určené pre malých i veľkých a bude pod vedením odborníka z SOS/BirdLife Slovensko.

Súčasťou podujatia je susedská burza. „Burza sa týka kníh, bižutérie, oblečenia, rôznych umeleckých predmetov. Občerstvenie pripravíme, ale budeme radi, ak si so sebou prinesiete niečo malé pod zub, deku na sedenie a hrnček,” dopĺňa Lucia Rossová z občianskeho združenia EnviroFuture. Podujatie je organizované v spolupráci s občianskym združením Umenie na Hornej.

Čítajte tiež:

Šľachetný čin aktívnych Bystričanov. Ako pomôžu rodinám zo slabších pomerov?

Starší nikde inde na Slovensku nenájdete. Moštenica sa hrdí skutočným unikátom

Obec pri Bystrici má len cez 200 obyvateľov. Je však hotovým rajom pre chalupárov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM