Jakub Forgács Rôzne

Nechajte sa inšpirovať bystrickými mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste

Či je teplo, či je zima, na prechádzku s deťmi chodia všetci rodičia. Ak hľadáte miesta, kde si s vašimi ratolesťami oddýchnete, nemusíte chodiť ďaleko. Vybrali sme pre vás 5 miest, kde trávia banskobystrické rodinky voľné chvíle. Nechajte sa inšpirovať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať bystrickými mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste
Zdroj: TASR

Námestie SNP

Námestie priamo v meste láka všetky generácie hlavne v teplejších mesiacoch. Posedenie na lavičkách či pri fontáne môže byť príjemným oddychom. Keď sa vám, či poprípade vaším malým ratolestiam nebude chcieť oddychovať pasívne, môžete si dať peknú prechádzku po celej pešej zóne.

„S deťmi sa radi chodíme prejsť do centra, obzvlášť na námestie. Nejazdia tam autá, je tam bezpečne a kým ja kávičkujem, deti voľne pobehujú okolo fontány, ale radosť majú aj z holubov. Keď už fakt nevedia obsedieť, vezmem ich na zmrzlinu. Rada tam s nimi relaxujem, hlavne cestou zo škôlky,“ spomenula Zuzana (32).

Ihrisko na Sídlisku

Detské ihriská sú azda najnavštevovanejším miestom, kde rodičia s deťmi pravidelne zavítajú. Nachádzajú sa na viacerých miestach, no veľmi obľúbené je práve veľké detské ihrisko na Sídlisku.

„Najviac s deťmi navštevujem veľké ihrisko na Sídlisku. Je tam kopa preliezok, možností na prehranie sa v blízkosti domu a potravín. Nevýhodou je len obkolesenie cestou z troch strán,“ prezradila mamička Jana. Rovnaký názor zdieľala aj Andrea (29). „Výber prvkov na ihrisku je veľmi pestrý, a tak si môžem aj v pokoji prečítať knihu, deti sa tam vôbec nenudia,“ doplnila.

Mestský park

Obľúbeným miestom trávenia voľných chvíľ v Banskej Bystrici je aj Mestský park. Mamičky ho dobre poznajú a oceňujú nielen jeho blízkosť pri centre mesta, ale aj zeleň, ktorej je v ňom dostatok. Preto tu rady trávia čas aj so svojimi deťúrencami.

„V Mestskom parku je kolotoč a veľa zelene. Dá sa tam "motorkovať“, je tam knižná búdka, stromy, v lete príjemne a na jeseň gaštany. Akurát bezdomovcov by tam mohlo byť menej na detskom ihrisku, občas sú hluční," povedala Bystričanka Martina.

Materské centrá

V meste pôsobí niekoľko centier pre rodiny s deťmi, kde sa dá tráviť voľný čas. U mamičiek s deťmi sú veľmi obľúbené, pretože majú na výber zo širokej škály aktivít, popri tom si poklebetia a poradia sa o svojich problémoch.

„Za každého počasia a vždy keď potrebujem… Materské centrá v našom meste s deťmi navštevujem pomerne často. Naozaj vedia ponúknuť širokú škálu aktivít pre deti, takže majú o zábavu postarané. Je to určite lepšie, ako dieťa iba tak odložiť do nejakého detského kútika,“ spomenula Veronika (28).

Ihrisko na Rudohorskej

Okrem Sídliska je veľký záujem aj o multifunkčné ihrisko na banskobystrickom sídlisku Sásová, na Rudohorskej. Mamičky, ktorým sa nechce do iných kútov mesta cestovať autobusom, majú priamo na mieste veľké multifunkčné ihrisko aj s preliezkami.

„Mám už väčšie deti, takže multifunkčné ihrisko im vyhovuje. Zakopú si loptu s kamarátmi alebo sa bláznia v piesku. Navyše, máme ho iba pár metrov od domu, čo je asi najväčšie plus. Myslím, že takéto ihrisko ocenia v každej časti mesta,“ povedala Petra (34).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM