Správy

Návštevnosť BBSK sa po pandémii zvyšuje: Ktoré LOKALITY lákajú turistov NAJVIAC?

Tohtoročná letná sezóna vyzerá tak, že v súvislosti s cestovným ruchom bude na úrovni 90 percent z výsledkov v sezóne 2019. To bol historicky najsilnejší rok.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť BBSK sa po pandémii zvyšuje: Ktoré LOKALITY lákajú turistov NAJVIAC?
5
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus

Návštevnosť Banskobystrického kraja sa v rokoch po pandémii nového koronavírusu postupne zvyšuje. TASR to potvrdila výkonná riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová.

Zaznamenali nárast

Ako ďalej uviedla, v súčasnosti sú zatiaľ k dispozícii údaje z tohtoročnej letnej sezóny do konca júla. Podľa nej však na základe nich vie sezónu zhodnotiť. „Dlhodobo sledujeme, že august je mierne silnejší ako júl. Pripisujeme to skutočnosti, že rodiny cestujú na dovolenky do zahraničia zvyčajne v prvej polovici školských prázdnin,“ objasnila. Verí, že aj údaje za druhý prázdninový mesiac tohto roka to potvrdia a ukážu viac prenocovaní ako v júli. „Za posledné roky je v auguste nárast o približne 13 percent,“ spresnila.

Tohtoročná letná sezóna podľa slov riaditeľky vyzerá tak, že v súvislosti s cestovným ruchom bude na úrovni 90 percent z výsledkov v sezóne 2019. Poznamenala, že to bol historicky najsilnejší rok. „V porovnaní s júlom minulého roka vykazujeme nárast v počte návštevníkov o osem percent. Tieto štatistiky však nezachytávajú jednodňových výletníkov,“ zhrnula.

Ktoré lokality a turistické produkty medzi návštevníkmi bodovali najviac, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

TOP 5 zážitkových atrakcií na Slovensku
5
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM