Monika Obrtalová Rôzne

Na pretrase bola nielen R1-tka

Minulotýždňovú návštevu prvého podpredsedu vlády a ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky Jána Figeľa na strednom Slovensku využil na rokovanie aj primátor Banskej Bystrice Peter Gogola. Počas rozhovoru opätovne tlmoči

Pre obe stredoslovenské mestá je presun výstavby trasy R1 v úseku Banská Bystrica – Slovenská Ľupča – Ružomberok, na bližšie nešpecifikovaný termín druhej polovice tohto desaťročia, neprijateľný. Ďalšou z aktuálne diskutovaných tém týchto dní, dotýkajúcich sa Banskej Bystrice, je rozhodnutie presťahovať Daňové riaditeľstvo z nášho regiónu do Bratislavy. V tejto súvislosti už primátor Peter Gogola telefonicky kontaktoval ministra financií Ivana Mikloša. Podľa predbežných informácií sa ich osobné stretnutie zamerané na spomínanú tému uskutoční koncom tohto týždňa.

O podpore pravicových strán a možnostiach pomoci pri riešení aktuálnych problémov Banskej Bystrice hovoril primátor Peter Gogola na neformálnom stretnutí aj s premiérkou Ivetou Radičovou koncom minulého týždňa. Predsedníčke vlády zároveň primátor adresoval pozvanie na prvú oficiálnu návštevu Banskej Bystrice. Víziu rozvoja a smerovania nášho mesta, so zameraním na budovanie mesta ako centra cestovného ruchu, prednesie Gogola na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční už zajtra 21. júna.

„K tomu, aby sa z nášho mesta pod Urpínom stalo dynamicky sa rozvíjajúce centrum turizmu, potrebujeme naštartovať nielen vnútorné zdroje, ale mať vytvorené aj vhodné podmienky z pohľadu regionálneho i celoslovenského. Moje rokovania s ministrami dopravy či financií smerujú práve k snahe zlepšiť podmienky Banskej Bystrice pre jej rozvoj,“ konštatoval primátor Peter Gogola.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM