Michal Majer Rôzne

Na medzinárodnej výstave predstavia vyše 200 mačiek

V bývalom Dome kultúry sa 10. a 11. októbra uskutoční Medzinárodná výstava mačiek. Jej organizátori zo zvolenskej Základnej organizácie chovateľov mačiek očakávajú, že chovatelia predstavia vyše 200 týchto zvierat. Spoluorganizátorom podujatia je ZO

Do mesta pod Urpínom prídu so svojimi mačkami okrem slovenských chovateľov aj chovatelia z Česka, Ukrajiny, Rakúska, Slovinska, Poľska a Maďarska. Vystavia vyše 20 plemien – siamske, perzské, orientálne a ďalšie. „Kvalitu mačiek budú posudzovať medzinárodní posudzovatelia zo Slovenska, Rakúska, Dánska, Švédska, Fínska a Nórska. Hodnotiť budú nielen celkový vzhľad zvierat, ale aj sfarbenie srsti, farbu očí, vzhľad hlavy a ďalšie "detaily“ mačiek," informoval Michal Adamec zo ZO CHM Zvolen.

Po oba dni sa uskutoční takzvaná Best in Show, počas ktorej predstavia najkrajšie mačky. Aj tentoraz, podobne ako vlani, je súčasťou výstavy súťaž nazvaná Najkrajší chovný pár. Počas oboch výstavných dní budú prezentovať svoju ponuku predajcovia chovateľských potrieb a výrobkov pre mačky. Medzinárodná výstava mačiek sa do Banskej Bystrice vrátila vlani v októbri po 22-ročnej pauze. V Europa Culture Centre chovatelia z Česka, Poľska, Rakúska, Maďarska, Estónska, Ukrajiny a zo Slovenska predstavili asi 400 týchto zvierat. Okrem iných aj viacero vzácnych plemien mačiek – zvieratá bezsrstej rasy Sphynx i najväčšie na svete, až 10 kilogramov vážiace mačky plemena Main Coon.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM