Na farmársky trh môžete skočiť aj do Sásovej: Tešte sa na kvalitné potraviny aj sprievodné akcie

Bystričania, je to tu zas! Aj tento rok sa v Sásovej uskutoční obľúbený farmársky trh. Ľudia si tak budú môcť opäť nakúpiť zdravé produkty od domácich výrobcov, no pripravený je aj pestrý sprievodný program. Vieme viac...

Jakub Forgács
Ilustračný obrázok k článku Na farmársky trh môžete skočiť aj do Sásovej: Tešte sa na kvalitné potraviny aj sprievodné akcie
Foto: Stanislav Černák

V sobotu sa v areáli SOŠ Pod Bánošom opäť uskutoční obľúbený Farmársky trh, na ktorom nakúpite kvalitné potraviny priamo od farmára. Okrem toho organizátori pripravili rôznorodé sprievodné aktivity pre deti a verejnosť. Vďaka nim spoznáte napríklad ľudové remeslá ako košikárstvo, výroba sviečok z včelieho vosku, práca s kožou, rezbárstvo, paličkovanie a mnoho iného. Tešiť sa môžete aj na ukážku ručného kosenia a kovania kosy, animačné programy, hry a súťaže pre deti, ale aj ľudovú hudbu Jána Maka so svojimi sólistami.

Bystričania môžu pod Urpínom zavítať aj na farmárske trhy, ktoré prebiehajú pravidelne, každú sobotu, v centre Banskej Bystrice, na mestskom trhovisku. Nájdu na nich tradičné a čerstvé pochúťky, medzi ktorými nechýbajú čerstvé výrobky od pekára, sezónna zelenina a ovocie, mäsové výrobky, údeniny, klobásy, mliečne výrobky, koláče, sladkosti, kvety, byliny, ovocné nápoje, šťavy, med a mnoho iného.

Program Farmárskeho trhu v Sásovej

  • 10:00 Slávnostné otvorenie, príhovor hostí
  • 10:30 Predstavenie farmárskych produktov
  • 11:00 Predstavenie a degustácia regionálnych jedál
  • 11:30 Včely a včelie produkty
  • 12:00 Detská škola varenia
  • 13:00 Škola sadenia a ošetrovania ovocných stromčekov

V rámci programu bude pre tých najmenších pripravený skákací hrad, hry a súťaže. Vstup na toto podujatie je zdarma a výrobky si na ňom budete môcť zakúpiť v miestnej mene „Banoš“.

Sprievodné aktivity pre deti a verejnosť

  • Farmársky trh – predaj kvalitných potravín priamo od farmára
  • Tradičné remeslá a folklór nášho regiónu
  • Tradičné jedlá regiónu – z baraniny, králika, kyslej kapusty a a iné fajnôtky
  • Výstavka Slovenského zväzu drobnochovateľov
  • Možnosť jazdenia na koˇmoch – 10:30 – 13:00 ,
  • Zdobenie medovníkov – 11:00 – 14:00
  • Zaujímavosti z nášho vidieka – výroba sviečok z včelieho vosku, plstenie vlny, práca s hlinou, výrobky z kože, paličkovanie a iné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk

Odporúčame