Monika Obrtalová Rôzne

Na cestách BBSK sa tvoria snehové záveje

Cesty v Banskobystrickom kraji sú zjazdné, miestami s kašovitou alebo ujazdenou vrstvou snehu. Na niektorých miestach sa vytvárajú snehové jazyky. Horské priechody Šturec a Donovaly v okrese Banská Bystrica a Čertovica v okrese Brezno majú miestami k

Ako uviedla Andrea Vittmanová z BBRSC, závod Banská Bystrica, cesty I. triedy sú suché, na vozovkách II. a III. triedy je utlačená vrstva snehu. V okrese Žiar nad Hronom sa na priechode Veľké Pole nachádza ujazdená vrstva snehu, Kremnické Bane sú mokré. Cesty I. triedy sú mokré, na ostatných je ujazdená vrstva snehu.

Na vozovkách v okrese Rimavská Sobota je kašovitý sneh, cesty II. a III. triedy majú ujazdenú vrstvu snehu. Snehové jazyky sa tvoria v okrese Lučenec na cestách III. triedy a v okrese Krupina. V okrese Lučenec sú cesty I. triedy mokré, vozovky II. triedy majú kašovitú vrstvu snehu. Priechody Kokava-Látky a Zbojská majú na povrchu ujazdenú vrstvu snehu. Mokrý povrch, kašovitú alebo ujazdenú vrstvu snehu majú vozovky v okrese Veľký Krtíš. Ako dodal dispečer BBRSC, závod Krupina, cesty sú mokré, vo vyšších polohách na horských priechodoch je ujazdená vrstva snehu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM