Tlačové správy

Bystričan Tomáš tajne otestoval online banku, výsledok ho zaskočil

Tzv. mysteryshopping, kedy fiktívny nakupujúci testuje služby zákazníkom, sa rozširuje aj u nás. Ako však dopadne podobný prieskum, keď si ho niekto urobí na vlastnú päsť?

Ilustračný obrázok k článku Bystričan Tomáš tajne otestoval online banku, výsledok ho zaskočil
Zdroj: Webnoviny.sk

„Banky som nechcel samozrejme testovať len tak bezcieľne, už dávno som rozmýšľal o menšej pôžičke na prerábku bytu. Rozhodol som sa však, že sa namiesto nudného hľadania informácií a chodenia po pobočkách aspoň zabavím,“ začína svoje rozprávanie samozvaný mysteryshopper Tomáš. Tomáš vyskúšal call centrá rôznych bánk a popri cielenom získavaní informácií o pôžičkách kládol operátorom aj rôzne „nezmyselné“ otázky a čakal na reakciu. „V jednej väčšej banke som sa spýtal, čo mám robiť, ak sa mi ich úrok nepáči a chcel by som oveľa nižší. Operátorka ma vysmiala a povedala niečo v tom zmysle, že sa mám obrátiť na inú inštitúciu alebo si požičať od niekoho v rodine,“ hovorí 30-ročný Bystričan.

Tomáš pokračoval vo svojom prieskume a rozhodol sa otestovať aj online banku Zuno. „Operátorka mi povedala, že v letnej akcii ponúkajú na pôžičke úrok 8,9 %, čo sa mi zdalo ako vtip, pretože takmer všetky banky, kam som volal, mi ponúkali úrok oveľa vyšší. Nedal som sa však odbiť a spýtal som sa tú istú otázku ako v predošlej banke. Ostal som však zaskočený ešte viac, keď mi pracovníčka call centra oznámila, že ak nájdem na trhu lepšiu ponuku, tak mi Zuno ponúkne pôžičku ešte výhodnejšie, alebo mi dajú 50 eur.“ Tomáš si pôžičku preklepol aj na internete a cez webstránku Zuno nakoniec požiadal aj o jej vybavenie. „Musím sa smiať, keď si predstavím, kam sa dnešná doba posunula. Človek už nemusí ani nikam ísť, všetko si vybaví na sieti. Peniaze mi po schválení nabehli na účet takmer okamžite. Horšia správa je, že teraz sa tej prestavbe už naozaj nevyhnem,“ dodáva Tomáš s úsmevom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM