Správy

Mnohí bystrickí školáci sa vrátili do NOVÉHO: Na školách odstraňovali HAVARIJNÉ stavy

Primátor Ján Nosko zdôraznil, že aj napriek zložitej ekonomickej situácii sa v mestských školských zariadeniach darí postupne znižovať obrovský investičný dlh a v tomto trende budú pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku Mnohí bystrickí školáci sa vrátili do NOVÉHO: Na školách odstraňovali HAVARIJNÉ stavy
4
Galéria

Letné prázdniny využili viaceré banskobystrické základné školy na skvalitnenie priestorov, či už išlo o rekonštrukcie zastaraných kuchýň, jedální, tried, telocviční, ale aj na nevyhnutné opravy kanalizácie a rozvodov vody v havarijnom stave. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková s tým, že niekde práce ešte trvajú.

Obnova kuchyne aj kanalizácie

V Základnej škole (ZŠ) Spojová počas leta zrealizovali prvú etapu rekonštrukcie kuchyne. Stavebné práce sa zamerali na zníženie stropov, výmenu elektriny, výdajných okien a maľovanie. V druhej etape, ktorá je v pláne na budúci rok, obnovia zastaranú podlahu, ako aj kanalizáciu.

„Podarilo sa nám zrekonštruovať aj 50-ročnú zborovňu pre pedagógov a viaceré triedy. Rodičia sú spokojní, že deti trávia čas v čistom prostredí a v priestoroch, ktoré sú pripravené na vzdelávanie,“ konštatovala riaditeľka ZŠ Spojová Šárka Kováčová.

Stavebné práce sa vykonávali aj v ZŠ Moskovská, kde museli vymeniť vonkajšiu kanalizáciu a opraviť vodovodné potrubie v havarijnom stave v oboch pavilónoch. V ZŠ Sitnianska zasa prešla obnovou veľká telocvičňa, v ktorej vymenili podlahy a obnovili obklad.

Žiacka kuchynka i špeciálna trieda

V ZŠ na Ďumbierskej ulici ukončili komplexnú rekonštrukciu kuchyne a jedálne, vytvorili žiacku kuchynku a tiež triedu pre nadaných žiakov.

„Chceme, aby bolo vyučovanie interaktívnejšie, a preto sme v kuchyni vyčlenili i priestor pre žiakov. Budú sa tam môcť realizovať a počas rôznych krúžkov skúšať napríklad upiecť vianočné medovníčky či Sacherovu tortu, o ktorej sa učia v rámci nemeckého jazyka,“ dodal riaditeľ školy Patrik Ferianc.

Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko zdôraznil, že aj napriek zložitej ekonomickej situácii sa v mestských školských zariadeniach darí postupne znižovať obrovský investičný dlh a v tomto trende budú pokračovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Obnova bystrických škôl
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM