Správy

Minister po INCIDENTE so SAVOM na bystrickej škole: Situácia u nás je lepšia ako vo Fínsku

Podľa Štátnej školskej inšpekcie je akékoľvek narušenie bezpečného prostredia v školách pre žiakov stresujúce a má negatívny dosah i na kvalitu vzdelávania.

Ilustračný obrázok k článku Minister po INCIDENTE so SAVOM na bystrickej škole: Situácia u nás je lepšia ako vo Fínsku
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Štátna školská inšpekcia (ŠŠI) je v súvislosti s incidentom na základnej škole (ZŠ) v Banskej Bystrici, pri ktorom žiačka nevedomky požila tekutý dezinfekčný prostriedok, pripravená poskytnúť polícii okamžitú súčinnosť. Pre TASR to uviedla hlavná školská inšpektorka Alžbeta Štofková Dianovská.

Dôležitosť podpory vzťahov

Podľa inšpekcie je akékoľvek narušenie bezpečného prostredia v školách pre žiakov stresujúce a má negatívny dosah i na kvalitu vzdelávania.

„Opätovne dávame školám do pozornosti potrebu pravidelnej a premyslenej realizácie aktivít zameraných na podporu sociálnych vzťahov žiakov v kolektíve, vzťahov medzi žiakmi a učiteľmi, na elimináciu rizikového správania a prejavov šikanovania a celkovú podporu wellbeingu všetkých aktérov vzdelávania,“ dodala Štofková Dianovská.

K incidentu sa vyjadril aj dočasne poverený minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Ján Horecký. Jeho reakciu nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM