Marcel Páleš Kultúra

Platne, CD, DVD... Milovníci hudby si prídu na svoje: Pod Urpínom sa chystá hudobná burza

Jedinečná príležitosť nájsť si to svoje dlho hľadané. Hudobní nadšenci môžu prísť na hudobnú burzu a vymeniť či darovať viacero hudobných predmetov, čím si možno doplnia ich zbierku. Neváhajte!

Ilustračný obrázok k článku Platne, CD, DVD... Milovníci hudby si prídu na svoje: Pod Urpínom sa chystá hudobná burza
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 21. júna sa v čase od 15:00 do 18:00 hod. chystá hudobná burza v Banskej Bystrici. Pri príležitosti Svetového dňa hudby Štátna vedecká knižnica na Lazovnej (ŠVK) v Banskej Bystrici ponúka hudobným nadšencom možnosť zapojiť sa do predaja – výmeny – darovania hudobných publikácií, zvukových nosičov (vinylových platní, CD, DVD), nôt a iných druhov hudobných dokumentov.

Muzicírovanie na zelenom nádvorí

„Počas Svetového dňa hudby máme opäť záujem prihovoriť sa našim návštevníkom muzicírovaním rôznych žánrových zoskupení a sériou ďalších hudobných aktivít,“ prezradila Ingrid Guzmická zo ŠVK.

Podujatie sa uskutoční na zelenom nádvorí Štátnej vedeckej knižnice (v priľahlej blízkosti Hudobného átria) v rámci celoslovenského projektu Noc hudby a jeho súčasťou bude „Koncertárium“ – muzicírovanie na nádvorí.

Priamy dotyk s hudbou

Literárne a hudobné múzeum ponúkne voľný vstup na expozíciu Ľudové hudobné nástroje na Slovensku. V rámci Dňa otvorených dverí Hudobného átria budú môcť záujemcovia nahliadnuť do jeho činnosti a zažiť priamy „dotyk“ s hudbou, napríklad aj formou prebiehajúcej interaktívnej audiovizuálnej výstavy Gitaroví velikáni, s možnosťou voľného výberu projekcií koncertných záznamov.

Predstaví sa aj mladá talentovaná pesničkárka Mirka Miškechová, ktorej hudobnou doménou je folk a jeho rôzne fúzie. Na súťaži Kremnické laso získala cenu za najlepší autorský počin s pesničkou Schizofrenik – optimista a v Ústí nad Labem autorskú portu za pieseň Teleport.

Hudobné spoločenstvo Tri.Ola s náznakom ironickej noblesy interpretuje (ne)šlágre. Podľa názvu znamená 3 vlny („ola“ špan.). Vlna Lukáša Kubičinu – bubnová vlna, Michala Šelepa – basová vlna, Štefana Szabóa – gitarová vlna. Tieto tri vlny sa počas svojho stretnutia rôzne bijú, stretávajú, vzájomne posilňujú alebo rušia.

Chcete byť burzovníkmi?

Ak by ste sa chceli stať „burzovníkmi“ na jedno popoludnie, prihláste sa na: hudobneatrium@svkbb.eu alebo osobne v Hudobnom átriu. Je zároveň vhodnou príležitosťou aj pre hudobných vydavateľov.

Vstup na podujatia je voľný.

  • Bližšie informácie: hudobneatrium@svkbb.eu/Tel: 048/47 107 44/www.svkbb.eu
  • Po, Pia 8:00 – 16:00 hod.
  • Str 10:00 – 17:00 hod.
  • Ut, Št 10:00 – 16:00 hod.

Foto: R. Ragan/švk.bb

Hudobná burza jún švk
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM