Monika Obrtalová Rôzne

Mestskej polícii budú pomáhať kolegovia z Čiech

Príslušníkom Mestskej polície v Banskej Bystrici budú počas tohto týždňa pomáhať kolegovia z Čiech. Štyria príslušníci Mestskej polície z partnerského mesta Hradec Králové budú do soboty 4. júna pridelení do výkonu služby v rámci peších hliadok aj a

Královohradeckých mestských policajtov prijal včera podvečer v priestoroch historickej Radnice na Námestí SNP primátor Peter Gogola. „Práca českých kolegov môže byť pre nás v mnohom inšpiratívna. Aj na základe ich dobrých skúseností zavedieme v našom meste cyklohliadku. Mestskí policajti na bicykloch by mali začať po banskobystrických uliciach jazdiť už od leta tohto roka,“ povedal primátor Peter Gogola.

Súčasťou týždňového pobytu príslušníkov Mestskej polície z Hradca Králové v krajskom meste bude aj ich účasť na Medzinárodnom dni detí zajtra 1. júna na hlavnom námestí. Spolu s banskobystrickou mestskou políciou budú deťom prezentovať výstroj a výzbroj policajtov, autá, skútre i jazdeckú hliadku. Návšteve českých príslušníkov mestskej polície u nás predchádzala v máji dvojdňová služobná cesta náčelníka a zástupcu náčelníka banskobystrickej mestskej polície Ľubomíra Piterku a Pavla Slováka v Hradci Králové.

Zdroj a foto: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM