Jakub Forgács Správy

MDD, multižánrový festival či latino party? Vyberte si z ponuky víkendových podujatí v Bystrici

Ak stále hľadáte, kde by ste trávili nadchádzajúci víkendový čas, nemusíte cestovať mimo mesta. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku MDD, multižánrový festival či latino party? Vyberte si z ponuky víkendových podujatí v Bystrici
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Festivaly:

  • Sobota Námestie SNP – VÍNŠPACÍRKA – Prvý ročník vínneho festivalu v meste Banská Bystrica. Vínšpacírky sa zúčastní viac ako 24 vinárov. Návštevník teda môže v hodnote vstupenky ochutnať viac ako 48 druhov vín, teda celkovo aj s prezentáciami viac ako 100 druhov vín.
  • Sobota 18:00 Klub 77 – FESTIVAL Z LÁSKY – Multižánrové podujatie, ktoré je organizované z lásky k hudbe, literatúre, umeniu a kultúre vôbec, ale aj z lásky k priateľstvu, radosti a dobrej nálade.
  • Sobota a nedeľa 9:00 Záhrada – Centrum nezávislej kultúry – FESTIVAL [TÉMA] – Festival, ktorý spája zdanlivo nespojiteľné oblasti. Ukáže, aké je dôležité rozvíjať rovnako myslenie a ruka v ruke s ním aj remeselné zručnosti.

PÁRTY:

  • Sobota Ministry of Fun – LATINO PARTY – Noc v štýle latinsko-amerických tancov, tanečné animácie a vystúpenia.

PREDSTAVENIA:

  • Sobota 19:00 Aula Beliana UMB – RYBA V TROJKE – Hrôzostrašná komédia o tom, že podceňovať sluhov sa nevypláca. Príbeh o vysoko podozrivej afére, ku ktorej došlo v roku Pána 1838.

PRE DETI:

  • Sobota 8:00 ihrisko v Malachove – ROZPRÁVKOVÝ LES V MALACHOVE – MDD v Malachove.
  • Sobota 9:00 Lyžiarsky areál Králiky – Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY – Cesta rozprávkovým lesom, športové hry, atrakcie, opekanie špekačiek.
  • Sobota 10:00 Donovaly – DEŇ DETÍ A OFICIÁLNE OTVORENIE LETNEJ SEZÓNY DONOVALY – Naozaj dobré halušky, pečená klobáska, hot dog, cigánska, guláš. Predstavenie piva z Donovalského pivovaru, nealko pre deti. Detský spevácky súbor Matičiarik, Country kapela Prameň, Sendreiovci, DJ Matej S. a „Funkiez“.
  • Sobota 10:00 – 12:00 Kremnička – HURÁ DO ROZPRÁVKY V KREMNIČKE – rozprávkový les pri Kotlišti plný prekvapení.
  • Sobota 11:00 – 19:00 KIKA – DEŇ DETÍ V KIKA – darčeky, pesničky, tvorivé dielne, maľovanie na tvár, ličenie, líčenie pre deti, knihy pre deti…
  • Sobota 17:00 Súkromné centrum voľného času – PIRÁTSKA PÁRTY V SCVČ BANSKÁ BYSTRICA – spoločné hry a súťaže, piesne, rozprávkový príbeh, šikovnosť našich ručičiek a zvieratká z balónov.
  • Sobota a nedeľa 13:30 Cinemax Banská Bystrica – KHUMBA, DEŇ DETÍ V CINEMAX – Každý návštevník dostane ku vstupenke okrem darčekov aj malý popcorn. Dospelí si zase zaspomínajú na staré dobré bezstarostné časy a zaplatia detské vstupné. Zebra Khumba bol už od narodenia terčom posmeškov od svojho stáda, pretože sa narodil z polovice pruhovaný a z druhej biely. Naviac, keď začalo obdobie sucha, príbuzní Khumbu obvinili, že je prekliaty a že je príčinou všetkých nepríjemností. Stádo na čele s jeho otcom ho teda vyhnalo. Odvážna, polopruhovaná zebra sa vydáva za nebezpečným, ale zároveň zábavným dobrodružstvom, aby našla chýbajúce prúžky a získala späť rešpekt svojej rodiny…
  • Sobota a nedeľa 13:50 a 16:00 Cinemax Banská Bystrica – HURÁ DO PRAVEKU! – Títo traja vie narobiť nejednu neplechu a ani dnes nezostanú pozadu. Spoločne s nimi zažijeme dobrodružstvo staré 65 miliónov rokov. Splňte si svoj sen! Pripútajte sa, stroj času vyráža na cestu!
  • Sobota a nedeľa 15:00 – 18:00 Europa SC – EKOVÍKEND DETÍ V BYSTRICKEJ EUROPE – najEKOlogickejší víkend detí široko ďaleko. Čaká na vás EKorozprávka, EKOhračky, EKOtour Martina Madeja a Thomasa Puskailera a kopec EKOzábavy.
  • Nedeľa 11:00 Selčiansky diel – MDD NA FUGGEROVOM DVORE – Dj Bobot, koníky, skákací hrad, minidisco a množstvo zábavy a hier.

VÝSTAVY:

  • Sobota ŠVK – PAVOL HERCHL – SCÉNOGRAF – Panelová výstava k nedožitým 90. narodeninám
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – EVA HNATOVÁ: KATHARSIS – Výstava Katharsis predstavuje súbornú prezentáciu umeleckých výstupov autorky, ktoré boli v ostatných piatich rokoch previazané so skúmaním fenoménu ľudského utrpenia ako bytostnej existenciálnej skúsenosti. Vo svojej tvorbe Hnatová nazerá na utrpenie z perspektívy kresťanskej spirituality.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM