Jakub Forgács Krimi

Máme v Bystrici MIGRANTOV? Mestskí policajti sa pustili do KONTROL, čo zistili?

Pri kontrole nebolo podľa slov mestských policajtov zaznamenané protispoločenské správanie uvedených osôb. Sú tu však legálne?

Ilustračný obrázok k článku Máme v Bystrici MIGRANTOV? Mestskí policajti sa pustili do KONTROL, čo zistili?
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

V uplynulých dňoch príslušníci mestskej polície na základe vlastných zistení a aj na základe podnetov od občanov zaznamenali opakovane zvýšenú koncentráciu osôb pochádzajúcich prevažne zo Sýrie a z krajín „tretieho“ sveta, a to v mestskej časti Radvaň, v blízkosti ulice Sládkovičova, v blízkosti nákupného centra hypermarket Tesco a v centre mesta. Mestská polícia Banská Bystrica o tom informuje na sociálnej sieti.

„Vykonaním kontrol bolo vo všetkých prípadoch zistené, že osoby sa pohybujú po meste legálne po vydaní potvrdenia o zotrvaní príslušníka „tretej“ krajiny na území SR a jeho pohyb po území SR je voľný. Uvedené potvrdenie vydáva Riaditeľstvo hraničnej cudzineckej polície Banská Bystrica,“ uviedli mestskí policajti.

Pri samotnej kontrole nebolo podľa ich slov zaznamenané protispoločenské správanie uvedených osôb a na prípadné zistenia znečistenia v mieste ich výskytu sú upozornení a neporiadok si vyzbierajú, pričom uvedené osoby po krátkej dobe opúšťajú miesto a pokračujú vo svojej migračnej ceste.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Kontrola migrantov v Banskej Bystrici
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM