Jakub Forgács Správy Samospráva

Lunter vyzdvihol 11 VÝNIMOČNÝCH ľudí: Kto všetko si odniesol CENU predsedu BBSK?

Všetci ocenení podľa slov predsedu BBSK Ondreja Luntera v ťažkých časoch posledných rokov preukázali vynaliezavosť, energiu a oddanosť svojej profesii a svojej komunite.

Ilustračný obrázok k článku Lunter vyzdvihol 11 VÝNIMOČNÝCH ľudí: Kto všetko si odniesol CENU predsedu BBSK?
4
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

Cenu predsedu, ktorú sa župan Ondrej Lunter rozhodol každoročne udeľovať výnimočným ľuďom, ktorí svojimi výkonmi a životom prispeli k rozvoju a modernizácii Banskobystrického kraja (BBSK), šíria jeho dobré meno a ktorí podporili úctu k spoločenskému dobru, si vo štvrtok prevzalo jedenásť laureátov. Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

Výnimoční ľudia

Na prvom slávnostnom zasadnutí Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v roku 2024 si ocenenie Cena predsedu BBSK prevzalo z rúk župana Ondreja Luntera jedenásť výnimočných žien a mužov z rôznych oblastí i regiónov nášho kraja.

„Ide o novú tradíciu a Cenu predsedu som sa rozhodol udeľovať každý rok. Dnešných jedenásť ocenených som navrhol a vybral aj spomedzi viac ako 90 návrhov, ktoré nám poslala verejnosť prostredníctvom webového formulára. Verím, že ľudia a výkony, ktorí si dnes ocenenie odniesli, budú inšpiráciou aj v tomto roku. A že vynikajúco reprezentujú to, o čo sa snažíme a aké hodnoty si vážime,“ povedal Ondrej Lunter.

Všetci ocenení podľa jeho slov v ťažkých časoch posledných rokov preukázali vynaliezavosť, energiu a oddanosť svojej profesii a svojej komunite. „Vďaka nim sme aj v zložitých podmienkach rozvíjali a modernizovali náš kraj v oblasti sociálnych a zdravotných služieb, stredného školstva, kultúry, turistického ruchu a v ďalších oblastiach verejných služieb pre občanov v kompetencii samosprávneho kraja. Všetkým chcem ešte raz pogratulovať a najmä poďakovať,“ doplnil Ondrej Lunter.

Prehľad ocenených si môžete pozrieť na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Cenu predsedu BBSK si prevzalo jedenásť laureátov
4
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM