Jakub Forgács Správy

Ľudia bez domova sa v Bystrici dočkali krásneho GESTA: Dostali oblátky od lokálnych predajcov, FOTO

Zimné obdobie je pre ľudí bez domova najťažšie. Mestskí policajti preto nelenia snažia sa im pomáhať.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia bez domova sa v Bystrici dočkali krásneho GESTA: Dostali oblátky od lokálnych predajcov, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

Aj v tomto období, kedy väčšina z nás trávi čas v prítomnosti svojich blízkych a rodiny, príslušníci mestskej polície monitorujú v našom meste ľudí bez domova, zisťujú informácie, kde sa zdržiavajú, snažia sa s nimi komunikovať a presvedčiť ich, aby išli do ohrevne a nocľahárne Večierka a v prípade potreby im poskytujú záchranárske termofólie a karimatky, ktoré ich počas chladných a mrazivých nocí môžu viac ochrániť. Mestská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Jedným so spôsobov ako pomôcť je i distribúcia kartičiek pod názvom „Nenechajte ich zamrznúť“, ktoré sú k dispozícii na úrade a budú distribuované i v kostoloch,“ píše MsP so slovami, že na týchto kartičkách nájdu občania pokyny, rady a kontakty, ako postupovať ak ich uvidia napríklad sedieť na lavičke.

„Malým gestom, ktorým sa mestská polícia snaží ľudom bez domova spríjemniť tento vianočný čas, je i rozdávanie vianočných oblátok, ktoré boli zakúpené od lokálnych predajcov v našom meste,“ dodáva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Ľuďom bez domova v Bystrici rozdali vianočné oblátky
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM