Hokej

Kontos oslávil narodeniny ŠIESTIMI bodmi: Myslím si, že moja peňaženka zaplače

Pre banskobystrických "baranov" bolo víťazstvo v Spišskej Novej Vsi druhé po sebe. Dva trojbodové zápisy za sebou dosiahli prvýkrát v sezóne a v tabuľke poskočili na 8. miesto pred Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku Kontos oslávil narodeniny ŠIESTIMI bodmi: Myslím si, že moja peňaženka zaplače
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Ideálnu hokejovú oslavu 29. narodenín absolvoval Kanaďan Kristoff Kontos. Víťazstvo Banskej Bystrice na ľade Spišskej Novej Vsi 7:2 režíroval šiestimi kanadskými bodmi. Za najlepší individuálny výkon doterajšieho priebehu extraligovej sezóny ďakoval spoluhráčom, pričom tušil, že tímový pokladník mu to poriadne spočíta.

„Myslím si, že moja peňaženka zaplače,“ konštatoval s úsmevom.

Najlepšie hokejové narodeniny

Pre banskobystrických „baranov“ bolo víťazstvo v Spišskej Novej Vsi druhé po sebe. Dva trojbodové zápisy za sebou dosiahli prvýkrát v sezóne a v tabuľke poskočili na 8. miesto pred Trenčín. „Pre nás je zisk troch bodov v druhom zápase v krátkom slede, navyše proti súperovi, ktorý je pred nami, veľká morálna vzpruha. Taktiež nám to dodá sebavedomie, momentálne prežívame skvelé pocity,“ citovala Kontosa oficiálna webstránka banskobystric­kého klubu.

Hostia na Spiši prehrávali od 34. sekundy, keď novica v ich bránke Jakuba Sedláčeka prekonal napokon dvojgólový Juraj Majdan. V druhej tretine však dostali hru pod kontrolu, otočili na 4:1 a ďalšie góly pridali v závere druhej časti. Kontos pridal k prvému extraligovému hetriku tri primárne asistencie.

„Sú to určite najlepšie hokejové narodeniny. Nemyslím si, že som v minulosti zažil niečo podobné. Vďačím za to spoluhráčom, predovšetkým za prihrávky za obranu a za dorážky. Takéto niečo sa nestáva často, je to úžasné,“ konštatoval Kontos. Stal sa po troch rokoch prvým hráčom, ktorý nazbieral 6 bodov v jednom zápase. Pred ním to dokázal Marcel Haščák, ktorý mal 19. novembra 2019 bilanciu 4+2 pri víťazstve Košíc nad Liptovským Mikulášom 8:0.

Šiesty v sezóne

Kontos mal pred zápasom v Spišskej Novej Vsi na konte iba 3 góly (a 6 asistencií) v 22 zápasoch a za sebou sériu šiestich stretnutí bez bodu. Na štvrtý gól v sezóne čakal 12 zápasov. Zároveň sa stal šiestym hráčom, ktorý strelil hetrik v prebiehajúcej sezóne. Predtým sa to podarilo aj Tomášovi Zigovi (Slovan Bratislava), Lukášovi Handlovskému (L. Mikuláš), Benovi Johnsonovi (Nové Zámky) a Marošovi Jedličkovi (Zvolen).

„Momentálne mám v Banskej Bystrici rodinu, takže určite si za toto pripíše nejaké zásluhy. Počas sezóny si ma puky príliš nenachádzali, tentokrát sa ku mne dostalo pár odrazov. Snáď budeme takto pokračovať. Nálada v kabíne je určite lepšia, víťazstvá k tomu vždy pomáhajú,“ poznamenal Kontos pre hc05.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: archívne

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM