Jakub Forgács Rôzne

Keď bystrický súd rozhoduje o zhasínajúcej láske... Koľko žiadostí o rozvod ľudia za jediný rok poslali?

Láska si svoje cestičky každodenne nachádza aj u nás, no našli sa aj takí, pre ktorých rok 2014 znamenal koniec ich spoločného života. Pozrite, koľko párov sa počas minulého roka rozhodlo rozviesť na banskobystrickom Okresnom súde.

Ilustračný obrázok k článku Keď bystrický súd rozhoduje o zhasínajúcej láske... Koľko žiadostí o rozvod ľudia za jediný rok poslali?
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Svadba nie je vždy zárukou šťastného života. Nie vždy sa totiž všetko vydarí tak, ako si človek naplánuje. Rozdielne názory či iné problémy partnerov odcudzia a rozhodnú sa svoj vzťah ukončiť. Pozrite, koľko párov sa počas minulého roka rozhodlo rozviesť na banskobystrickom Okresnom súde.

„V roku 2014 bolo tunajšiemu okresnému súdu doručených 311 návrhov o rozvod manželstva a vybavených bolo 306 vecí,“ informoval Marian Blaha, predseda Okresného súdu Banská Bystrica. Žiadostí o rozvod u nás oproti roku 2013 pribudlo. Podľa slov Blahu, rok predtým doručili na súd 302 návrhov o rozvod manželstva a vybavených bolo 283 z nich.

Nie každá vybavená žiadosť o rozvod manželstva sa však aj skutočne skončila rozvodom. Ako informovala Alexandra Donevová, hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti SR, v roku 2014 rozviedol Okresný súd Banská Bystrica 229 manželstiev. Rok predtým ich bolo až 232.

Priamo v Banskej Bystrici sa však v roku 2014 ľudia nielen rozvádzali, ale aj brali. Ako sme vás informovali pred pár týždňami, v roku 2014 bolo v Banskej Bystrici uzavretých 388 manželstiev, z toho 228 na matričnom úrade a 160 cirkevných sobášov. Najviac sobášov, až 58, bolo v júni a 57 v septembri.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM