Marcel Páleš Krimi

Jazda podguráženého Sásovčana (21)? Nezvládol zákrutu, s autom skončil na streche

Pod vplyvom alkoholu viedol mladý Banskobystričan (21) Fabiu Combi a havaroval. Sudcom uložený peňažný trest preňho znie na päťsto eur.

Ilustračný obrázok k článku Jazda podguráženého Sásovčana (21)? Nezvládol zákrutu, s autom skončil na streche
Zdroj: TASR

Peňažný trest päťsto eur a zákaz viesť motorové vozidlá na dva roky uložil v utorok v skrátenom konaní sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 21-ročnému Lukášovi z mesta pod Urpínom.

Takmer dve promile alkoholu

Mladík v noci z nedele na pondelok 12. augusta jazdil pod vplyvom alkoholu a havaroval. Po nehode mu namerali takmer dve promile alkoholu.

Mladík, ktorý býva na najväčšom banskobystrickom sídlisku Sásová, jazdil z bydliska so svojím autom Škoda Fabia Combi smerom na rekreačnú oblasť Šachtička. Iba kilometer za dopravnou značkou s označením koniec obce nezvládol pravotočivú zákrutu, prešiel do protismeru a následne mimo vozovky, kde sa prevrátil na strechu.

Dva roky nesmie viesť žiadne vozidlo

Približne hodinu po havárii mu namerali v dychu bezmála dve promile alkoholu a o štvrtej ráno 1,2 promile. Policajti mladíka zadržali a prokurátor ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V skrátenom konaní sudca pre prípravné konanie rozhodol trestným rozkazom a uložil mladíkovi peňažný trest päťsto eur a na dva roky zákaz viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu.

Rozhodnutie súdu je právoplatné, pretože 21-ročný Lukáš proti nemu nepodal odpor. Sudca zároveň prepustil mladíka zo zadržania a upozornil ho, že pri opakovanom porušení zákona by spodná hranica trestu zákazu činnosti bola päť a pol roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM