Marcel Mojžiš Správy

Husté sneženie v Banskej Bystrici: Takto to vyzerá na vozovkách...

AKTUALIZOVANÉ! Typicky zimné počasie opäť v týchto chvíľach preveruje schopnosti a pripravenosť vodičov. Nielen na chodníkoch, ale cestách pribúda sneh, motoristi by preto mali zvýšiť opatrnosť.

Ilustračný obrázok k článku Husté sneženie v Banskej Bystrici: Takto to vyzerá na vozovkách...
Foto: Zuzana Jakubičková

Horský priechod Donovaly je kvôli sneženiu momentálne uzavretý pre vozidlá dlhšie ako desať metrov. Na ceste je vrstva snehu do piatich centimetrov. Informoval o tom dispečer Banskobystrickej regionálnej správy ciest Dušan Škubák.

Zatvorené priechody

Horský priechod Šturec bol ešte ráno zjazdný, no potom sa situácia rýchlo zmenila. Po 9.00 h ho zatvorili pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov. Podľa Dušana Škubáka sa na ceste šmýkajú kamióny, je tam do päť centimetrov snehu. Priechod Čertovica je zatiaľ prejazdný, na vozovke je čerstvý sneh do troch centimetrov. Ostatné cesty okresov Brezno a Banská Bystrica sú tiež zasnežené, na ich vozovke je čerstvý alebo utlačený sneh do troch až piatich centimetrov.

Husto sneží aj v samotnej Banskej Bystrici. Všetka dostupná technika zimnej údržby starajúca sa o komunikácie je podľa hovorcu primátora Filipy Roháčka momentálne v teréne. Ako pokračoval, pre husté sneženie napriek tomu vyzývajú vodičov k opatrnosti. O údržbu mestských komunikácií a chodníkov sa zmluvné spoločnosti starajú nepretržite.

Sneženie a MHD

V súvislosti s hustým snežením Marek Modranský zo Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Zvolen, ktorá v Banskej Bystrici prevádzkuje MHD, uviedol, že autobusy v tomto meste meškajú minimálne. Problém sa však môže vyskytnúť napríklad pri upchatí cesty 1/66 vedúcej okolo Hrona. Najmä kĺbovým autobusom môže robiť ťažkosti kopcovitý terén, ktorý sa vyskytuje napríklad smerom na Fončordu. Podľa Modranského pozorne sledujú vývoj na cestách a v prípade dlhodobého výpadku zaradia do prevádzky zálohové autobusy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM