Jakub Forgács Správy

Husté sneženie robí problémy: Donovaly neprejazdné, v meste v teréne všetky mechanizmy

Sneženie od polnoci sťažuje dopravu nielen na horských priechodoch v Banskobystrickom kraji. Čítajte aktuálne správy z našich ciest!

Ilustračný obrázok k článku Husté sneženie robí problémy: Donovaly neprejazdné, v meste v teréne všetky mechanizmy
Zdroj: TASR

Husté sneženie komplikuje od skorých ranných hodín dopravu v Banskej Bystrici. Firmy, ktoré pre mesto zabezpečujú zimnú údržbu ciest a chodníkov, majú v teréne takmer dve desiatky mechanizmov a pri odpratávaní snehu je na chodníkoch a pri križovatkách k dispozícii niekoľko desiatok aktivačných pracovníkov.

Ako povedala hovorkyňa Mestského úradu v Banskej Bystrici Zdenka Marhefková, údržba ciest je pri aktuálnom ráze počasia, keď husto sneží a pritom mrzne, nesmierne náročná. „Intenzívne sa ale pracuje najmä na sprejazdnení hlavných mestských ťahov, na ktorých premáva MHD. Nasadené sú aj všetky dostupné mechanizmy a to vo všetkých mestských častiach,“ uviedla.

Ako uviedli dispečeri z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, momentálne (krátko pred 9:00) je uzavretý horský priechod Donovaly a to pre všetku dopravu. Šturec má obmedzenia pre nákladnú dopravu. Horský priechod Čertovica je aktuálne prejazdný.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM