Jakub Forgács Správy

Generačná výmena na Mestskom úrade: Zastaralé počítače nahradia dve desiatky výkonnejších strojov

Aj vám sa stávalo, že pri vybavovačkách na Mestskom úrade ste museli vyčkávať pre mrznúce a pomalé počítače? To by už odteraz malo byť minulosťou. Mesto dostalo do daru dvadsať strojov, ktoré sú podstatne výkonnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Generačná výmena na Mestskom úrade: Zastaralé počítače nahradia dve desiatky výkonnejších strojov
Zdroj: TASR

Mestský úrad Banská Bystrica dostal dnes 20 počítačov s príslušenstvom vrátane softvérového vybavenia. Nahradia staré počítače, najmä na stavebnom úrade. Mestu ich darovala banskobystrická spoločnosť. Darované počítače majú okolo štyroch rokov.

Ako uviedol primátor Ján Nosko, hoci „nové“ počítače majú istý vek, sú podstatne výkonnejšie než výpočtová technika, ktorú dnes používajú zamestnanci magistrátu. Tá je stará osem až desať rokov.

„Počítače na úrade sú zastarané, pomalé a zamestnancom robia problémy,“ povedal Nosko s tým, že vôbec tzv. počítačový park na úrade potrebuje výmenu aj na iných oddeleniach.

Podľa prednostu mestského úradu Martina Adamca ich ambíciou je zefektívniť fungovanie jednotlivých oddelení a toto je jeden z krokov, ako sa to dá dosiahnuť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM