Jakub Forgács Šport

FOTO: Vyše 1 400 Bystričanov bežalo mestom: Podporili tak výskum rakoviny

Do charitatívneho Behu pre život na podporu výskumu rakoviny sa v sobotu na Námestí SNP v Banskej Bystrici zapojilo 1 461 ľudí. Išlo o druhý beh zo série 6. ročníka. Štartovným a darmi prispeli sumou 7 557 eur, čím prekonali svoj minuloročný rekord o 1 407 eur.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vyše 1 400 Bystričanov bežalo mestom: Podporili tak výskum rakoviny
Zdroj: Dnes24.sk

Nadácia Tesco venuje všetky vyzbierané peniaze na kúpu nového špičkového prístroja na výskum rakoviny NanoSight. Bežcov na trať prišla podporiť aj nová patrónka behu pre Banskú Bystricu, zlatá olympionička v biatlone Anastázia Kuzminová. „Veľmi sa teším, že som sa dnes spoločne so všetkými bežcami s dobrým srdcom v Banskej Bystrici mohla podieľať na pomoci tým, ktorí to nesmierne potrebujú,“ uviedla Kuzminová.

Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať pre Nadáciu Výskum rakoviny 85 000 eur na nákup spomínaného prístroja. Zariadenie pomôže pri výskume a liečbe rakoviny pacientom z celého Slovenska. Svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť dorozumievanie zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach.

Beh mohol podporiť svojou účasťou každý bez rozdielu veku a fyzickej kondície vrátane rodičov s malými deťmi. Trasu, ktorá bola dlhá približne štyri kilometre, mohli účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či v spoločnosti svojho domáceho zvieraťa. V tohtoročnom behu organizátori mysleli aj na najmenších účastníkov, ktorí mohli prebehnúť skrátenú verziu trate.

Foto: Erika Palyová

FOTO: Vyše 1 400 Bystričanov bežalo mestom: Podporili tak výskum rakoviny
10
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM