Monika Obrtalová Rôzne

Fončorda má nové detské ihrisko

Nové a originálne detské ihrisko sprístupnili počas tohto víkendu na Tulskej ulici na banskobystrickom sídlisku Fončorda. Na ploche starého ihriska nainštalovali atraktívne komponenty z prírodných materiálov. Ponúkajú množstvo herných aktivít, ktoré

Podobné detské ihriská vyrástli aj na sídliskách Rudlová-Sásová a Radvaň. Pre deti ich v spolupráci s banskobystrickým magistrátom postavil výrobca a dodávateľ tepla v Banskej Bystrici, spoločnosť BBES. Náklady na výstavbu ihriska dosiahli približne 10 tisíc eur. Centrum voľného času Relaxáčik pripravilo na ňom počas víkendu pre deti rôzne zábavné hry a súťaže. Ukážky zo svojej činnosti predviedli aj mestskí policajti.

„Spoločnosť BBES realizuje v ostatných rokoch výmenu tepelných rozvodov v meste – ročne asi 6 kilometrov trasy. Keďže tieto stavby výrazne zasahujú do života obyvateľov, dodávateľ tepla prisľúbil realizovať aktivity vedúce ku skvalitňovaniu života na sídliskách. Podobne tomu bolo aj vlani pri najväčšej akcii pri výmene rozvodov na Triede SNP. Spoločnosť obyvateľom verejne prisľúbila sponzorovať výmenu parkových lavičiek, výsadbu ruží a prekrytie pieskoviska, čo aj urobila. A navyše, nový altánok, ktorý tam postavila nad pieskoviskom, chráni deti pred slnkom a predlžuje životnosť pieskoviska,“ informovala hovorkyňa mesta Monika Pastuchová. Dodala, že detské ihrisko na Tulskej ulici je už tretím v Banskej Bystrici, ktorým napĺňa spomínaná spoločnosť sľub vybudovať na každom bystrickom sídlisku moderné detské ihrisko.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM