Jakub Forgács Kultúra

FOLKLÓRNE hry aj športové AKTIVITY: Bystrický PARK ožije športovo-zábavným podujatím

Návštevníci si môžu prísť zasúťažiť v rôznych disciplínach a vyrobiť si niečo originálne v tvorivých dielňach. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku FOLKLÓRNE hry aj športové AKTIVITY: Bystrický PARK ožije športovo-zábavným podujatím
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banská Bystrica v sobotu zažije športovo – zábavné podujatie Rotary deň. Konať sa bude pod záštitou primátora Jána Nosko od 14.00 do 17.00 hod. v Parku pod Pamätníkom SNP a vstup naň je vďaka podpore partnerov bezplatné.

Folklórne hry aj súťaže

Tešiť sa môžete na Folklórne hry – seriál športových disciplín založených na ľudových tradíciách a zvykoch, kde súťažia 3 – 5 členné družstvá, ukážky ľudových remesiel a škola hry na pastierske nástroje pod gesciou FS Urpín.

Pripravené budú aj športové aktivity pre deti ako bez cez prekážky, skoky, raketky a pod., v spolupráci s Bežeckým ŠK Banská Bystrica pod gesciou olympijského víťaza a majstra sveta Mateja Tótha. V tvorivej Rotary dielni sa deti zabavia pri kreslení, maľovaní na tvár, rôznych súťažiach v gescii členiek Rotaractu a Rotary clubu Banská Bystrica.

Spoznávať Slovensko budete môcť vďaka mapovým súťažiam a predstaveniu vírnika – špeciálnej mini-helikoptéry.

Osadenie tabule

Pripravené budú aj športové a kultúrne aktivity ako veslársky trenažér, hod na cieľ, elektrobicykel a vyšívanie krivou ihlou v gescii Mestskej polície mesta Banská Bystrica.

Osadená bude aj pamätná tabuľa Lipa Rotary – označenie lipy vysadenej v roku 2005 pri príležitosti 100. Výročia založenia Rotary.

Pripravená bude aj cyklotúra, o ktorej sa viac dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM