Monika Obrtalová Futbal

Dukla neudržala polčasové vedenie

V 7. kole futbalovej Corgoňligy zavítal na banskobystrické Štiavničky súper zvučného mena - Žilina. Sľubne rozbehnutý zápas, v ktorom Dukla viedla od 15-tej minúty gólom Turňu, domáci nedotiahli do víťazného konca. Žilinčania v druhom polčase v prieb

Dukla B. Bystrica – MŠK Žilina 1:3 (1:0) Góly: 15. Turňa – 46. Majtán, 57. Ceesay, 63. Majtán, rozhodca Kraľovič ŽK: Pančík – Angelovič, Ceesay, Pečovský, 3160 divákov. //Dukla B. Bystrica:// Belic – Turňa, Kupčík, Hlinka, Savič (61. Považanec) – Hučko, Pančík, Prekop (84. Laksík), Ľupták – Jakubko, Uškovič (63. Slančík) //MŠK Žilina:// Dúbravka – Mabouka, Piaček (72. Leitner), Ondráš, Mráz – Angelovič, Ceesay (82. Střihavka), Barčík, Pečovský, Gergel (46. Deza) – Majtán

V príjemnom počasí sa obe mužstvá pod Urpínom pustili opatrne do seba a bolo jasné, že obranný val skloňovali vo všetkých pádoch. AK bolo treba, nerozpakovali sa brániť aj s deviatimi hráčmi a so želaním, aby v rýchlej kontre prečíslili súpera. Aj preto mal zápas remízový charakter, no len dovtedy, keď výlet pravého obrancu Dukly Turňu sa v 15. min skončil utešeným gólom. Dlhý center Hučka z ľavej strany trafil z voleja ideálne a lopta sa zatrepotala v sieti pod brvnom Dubravkovej bránky. Žilinčania občas získali optickú prevahu, no v prehustenom priestore sa stratili a zaplietali do pavučiny domácej obrany. V 11. min Ceesay neprepasíroval loptu na úplne voľného Angeloviča, v 16-tej Hlinka stečoval loptu Majtána takmer do vlastnej siete, nebyť pohotového zákroku Belica.

Skákavá slabšia strelca Pečovského, bývalého hráča Dukly, nemohla Belicu prekvapiť a domáci si uchránili polčasové čisté konto. Žilinčania pykali dokonca dva razy, no v 44. min gól z hlavy Jakubka rozhodca neuznal pre ofsajd. Z pološancí pohrozili domáci viackrát, ako po centri Jakubka a Uškovičovej snahy dočiahnuť na loptu v 19. min, zaujala aj Turňova strela z diaľky a Pančíkov lob hlavou po priamom kope Saviča v polčasovom závere. Po zmene strán neuplynula ani minúta, keď nová posila, v prestávke striedajúci Peruánec Deza z uhla vystrelil a vyrazenú loptu poslal z blízka Majtán do siete. Vyrovnávajci gól síce Duklu neschladil, v 56. min nádejne mieril tvrdou strelou tesne vedľa Pančík, no v 57. min sa Ceesay pretlačil sám pred brankára a lobom prekonal Belicu druhýkrát.

Tretí gól Žilinčanov v 63. min po centri Mabouku a hlavičke úplne voľného Majtána zapôsobil ako klinec do rakvy v obrane zaspatých domácich. Hostia za necelých 20 minút v druhom polčase úplne otočili vývoj zápasu, čo ich šľachtilo a domácich zasa hanilo. V 73. min hosťujúci Deza si loptu narazil s Ceesayom a trafil ľavú žrď. Z domáceho rizika vabanku sa rodili prečíslenia Žilinčanov, v 78. min i o dve minúty neskôr Ceesaya krásne vychytal Belic. Kontaktný gól nemali domáci ani z čoho streliť a hostia si víťazstvo poľahky ubránili, aj keď mohli v 90. min inkasovať po brvne Laksíka.

Zdroj: TASR Foto: TASR, SITA

Dukla neudržala polčasové vedenie
1
Galéria
futbalbbza
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM