Jakub Forgács Správy

Druhé kolo volieb v rodisku Jozefa Murgaša: Pozrite, čo motivovalo Tajovčanov, aby pristúpili k urnám

Nového prezidenta si volia aj ľudia v rodisku dvoch významných osobností, spisovateľa J. G. Tajovského a vynálezcu Jozefa Murgaša. V Tajove pri Banskej Bystrici býva o voľby vždy veľký záujem.

Ilustračný obrázok k článku Druhé kolo volieb v rodisku Jozefa Murgaša: Pozrite, čo motivovalo Tajovčanov, aby pristúpili k urnám
Zdroj: Webnoviny.sk

„Určite sú to vždy väčšie priemery ako celoslovenské, bývalo aj okolo 50, aj 80 percent voličov,“ konštatoval predseda miestnej okrskovej volebnej komisie Jakub Sitka. Pred volebnou miestnosťou to potvrdili aj Tajovčan Ján (64) a Tajovčanka Anna (70), pre ktorých sú voľby občianska povinnosť. Ján by prezidentovi ale dal väčšie kompetencie.

Záujem hodiť svoj hlas do urny je v tomto druhom kole voľby prezidenta SR podľa Sitku určite väčší ako v prvom. Ako podotkol, dopoludnia do volebnej miestnosti mierili skôr starší ľudia. „Je tu aj kostol, z toho prišlo dosť ľudí. Mladí chodia okolo večera,“ dodal Sitka.

„Aby som nemusel ísť do zahraničia za prácou,“ odôvodnil svoju motiváciu voliť v Tajove Banskobystričan Matej (27). Aj ďalší voliči by privítali viac pracovných príležitostí. „Aby sme mali dobrého pána prezidenta… Bez roboty je syn, naozaj by sa zišlo, keby bola robota a potom aj dôchodky aby boli lepšie,“ povedala Mária (88). Ďalší volič, Milan (53) chce, aby sa malo Slovensko lepšie, mladí aj starší ľudia. „Aby mladí mali robotu, lebo bez roboty je zle. Ja myslím, že hádam sa to pohne,“ dodal Milan.

Spokojnejší Slováci, tiež viac spravodlivosti a pokojný život, to by očakávala od výsledkov volieb Margita (81). „Aby bolo lepšie,“ dodala Margita. Od nového prezidenta by chcela, aby myslel aj na chudobných. „Aby sa rozdelili veľmi bohatí s chudobnými,“ skonštatovala volička.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM