Monika Obrtalová Rôzne

Dokonalé umenie pohybu uvidíte naživo už zajtra

Tento piatok a sobotu sa v parku pod Pamätníkom SNP stretnú milovníci nesúťažnej disciplíny s názvom parkour. Traceuri zo Slovenska, Česka, Poľska a Rakúska sa totiž zúčastnia medzinárodného podujatia Parkour meeting Banská Bystrica, kde predvedú svo

Okrem nich má počet záujemcov o toto „umenie pohybu“ zvýšiť aj samotná verejnosť. „Parkour patrí medzi nesúťažné disciplíny a jeho hlavnou myšlienkou je dostať sa z bodu A do bodu B čo najefektívnejšie, najrýchlejšie, len za pomoci vlastného tela,“ vysvetľuje jeden z parkouristov, ktorý sa akcie zúčastní. „Pri tejto disciplíne prekonávame rôzne prekážky ako skaly, múry či ploty, ale tiež rôzne psychické bloky, čo nám pomáha aj v bežnom živote. Tým prekonávame samých seba, bojujeme s tým najsilnejším súperom,“ priznal sa ďalší parkourista, ktorý sa tejto činnosti venuje.

Na Parkour meeting Banská Bystrica je pozvaný každý, kto má záujem si túto netradičnú disciplínu vyskúšať alebo sa dokonca zúčastniť samotného tréningu, za ktorým stojí odhodlanie a tvrdá drina. Jeden z takýchto tréningov bude aj súčasťou podujatia pod vedením skúsených traceurov z Poľska a Rakúska. Pozostávať bude z rozcvičky v parku pod Pamätníkom SNP a z tréningu v hale banskobystrického Športového gymnázia. Zapojiť sa do tejto časti programu môžete aj vy, ak ste vyplnili registračný formulár na stránke www.parkour.sk. Bez spomínanej registrácie sa môžete zúčastniť rozcvičky v parku, rozmanitých workshopov a premietania videí o parkoure.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM