Monika Obrtalová Rôzne

Dodatočný darček k Vianociam

Počas vianočných sviatkov sa v Banskej Bystrici uskutočnila zaujímavá benefičná akcia s názvom Yné Vianoce. Išlo o koncert viacerých domácich kapiel, ktoré chceli takýmto spôsobom pomôcť deťom v detskom domove na Kollárovej ulici. Vďaka nim sa vyzbie

,,V septembri sme sa s Jakubom Ružičkom rozhodli, že spravíme niečo dobré, čo sa bude týkať hudby. Tak vznikol koncept Yných Vianoc, ktoré sme zorganizovali 25. decembra. V Klube 77 tiekol punč potokom, hardcore, metalcore a rock zneli dlhé hodiny, ale čo je najhlavnejšie, podporila sa dobrá vec," zhodnotila Yné Vianoce organizátorka Nina Snopková. Sumu 950 eur vyzbierali organizátori zo vstupného a aspoň takto spravili radosť deťom, ktoré nepoznajú čaro Vianoc v kruhu svojej rodiny. ,,Výťažok sme sa rozhodli dať na kúpu hudobných nástrojov pre talentované deti. Dúfame že im tým spravíme radosť, " upresnila organizátorka.

Koncert odštartovala rocková skupina Mad Faces, po nej sa predstavila so svojím „hardcore sólom“ skupina Hard to say, po nich nasledovala kapela Mystery of 19th October s ich charakteristickým progresívnym rockom s typicky neo-punkovým vokálom. Okrem nich sa na pódiu predviedli aj Eyes of Azrael, Brainscan a koncert ukončila skupina Proscribed. Pozvaním zahrať si pred zaplneným publikom nepohrdol ani sám primátor Peter Gogola. Pre všetkých fanúšikov organizátori pripravujú už tradične aj festival Yní Víkend, ktorý sa uskutoční 22. – 24. júna 2012.

ddk

yne vianoce v BB
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM