Jakub Forgács Správy

Dobré správy z bystrickej detskej nemocnice: Od júna už funguje v novom režime

Nakoľko došlo k uvoľneniu prísnych opatrení v súvislosti s COVID-19, a tým k potenciálne vyššiemu ohrozeniu obyvateľov, nemocnica upozorňuje, že nepoľavuje v ochrane pacientov ani zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy z bystrickej detskej nemocnice: Od júna už funguje v novom režime
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica

Od 1. júna 2020 funguje Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica v štandardnom režime. Informuje o tom nemocnica na svojej facebookovej stránke.

Znamená to, že:

  1. na všetkých ambulanciách sa ordinuje podľa štandardných ordinačných hodín
  2. príjmy na hospitalizácie aj operačné výkony prebiehajú podľa naplánovaných termínov

Nakoľko došlo k uvoľneniu prísnych opatrení v súvislosti s COVID-19, a tým k potenciálne vyššiemu ohrozeniu obyvateľov, nemocnica upozorňuje, že nepoľavuje v ochrane pacientov ani amestnancov nemocnice.

Preto:

  1. vstup do budovy je naďalej možný len cez 1. poschodie; spoločnosť vám budú často robiť klauni „Červené nosy“ takže o zábavu nebude núdza
  2. je potrebné absolvovať triedenie pacientov a vyplniť vstupný formulár (stiahnuť a predvyplniť ho môžete cez stránku nemocnice, a samozrejme priniesť zo sebou – urýchlite tak proces triedenia pacientov)
  3. návštevy pacientov nie sú povolené; jedinou výnimkou je „návšteva dieťaťa v paliatívnej starostlivosti príbuznými dieťaťa vrátane iných detí žijúcich s rodičmi v spoločnej domácnosti (bez príznakov respiračnej a/alebo gastrointestinálnej infekcie)“ – v súlade s odporúčaním hlavného hygienika SR zo dňa 11.05.2020

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM