Monika Obrtalová Rôzne

Dnes začala premávať nová linka k nemocnici

Na spoločných rokovaniach Mesta Banská Bystrica, spoločnosti Granvia Construction, s.r.o. a Dopravného podniku mesta Banská Bystrica sa predstavitelia dohodli na prevádzkovaní linky č. 101 (citybus), ktorý bude zachádzať v smere od Železničnej stanic

Ďalej bude linka premávať po Hornej ulici (zastávka Mestský úrad). V smere od Námestia Š. Moysesa cez Hornú ulicu bude citybus zachádzať na Cestu k nemocnici a pokračovať Partizánskou cestou späť na Železničnú stanicu.

„Osobne som vnímal pripomienky zo strany Banskobystričanov, ktorých sa negatívne dotkol fakt, že zastávka Cesta k nemocnici bola z dôvodu stavebných prác dočasne vylúčená. Som rád, že prevádzkovaním linky 101 vychádzame v ústrety cestujúcej verejnosti a čiastočne riešime vzniknutú situáciu“, konštatoval primátor Banskej Bystrice Ivan Saktor.

Linka č. 101 bude premávať denne od 7:00 do 15:00 hodiny.

Cestovný poriadok bude zverejnený na webstránke Dopravného podniku mesta Banská Bystrica www.dpmbb.eu a taktiež aj na autobusových zastávkach.

Náklady spojené so zachádzkou a prevádzkou citybusu mimo obvyklú trasu budú v kompetencii spoločnosti Granvia Construction, s­.r.o.

Zdroj: mesto Banská Bystrica Foto: vl-company.ic.cz

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM