Monika Obrtalová Rôzne

Dištanc od protestov Gorila

Nezávislá iniciatíva Občania 2012 sa definitívne dištancuje od konania súčasných organizátorov protestov Gorila a ich zmätočných a radikálnych názorov. Utopistické a nerealistické myšlienky v súčasnej situácii nemajú priestor. Sme si vedomí, že predč

Vyzývanie k ich zrušeniu je podľa nás obratím verejnosti o slobodu výberu. Chceme spieť k demokratickému štátu a nie chaosu. Spájame ľudí, ktorí súhlasia s požiadavkami demokraticky-právneho štátu. Podobný názor už nemá len odčlenená časť niekdajších banskobystrických organizátorov protestu a ďalších pôvodných signatárov z iných miest, ale stále viac ľudí z celého Slovenska. Po sobotňajšom celoslovenskom stretnutí súčasných organizátorov protestov vo Zvolene sa od ich konania dištancujú už aj niektorí organizátori protestov z Košíc, Bardejova, Žiliny, Martina, Trnavy, Zvolena a Prievidze, z ktorých sa viacerí postupne pridávajú k podpore Občianskej výzvy 2012.

Signatári Občianskej výzvy 2012, tak ako sme minulý týždeň avizovali, rozbiehame podpisovú akciu pod Občiansku výzvu 2012. Pod tú sa ľudia podpisujú papierovou formou na celom Slovensku i elektronicky. Dnešným dňom zverejňujeme aj prvé podpisové a zberné miesta pre petičné hárky v rámci Slovenska, ktoré sa budú ďalej rozširovať. Vyberáme to dobré z roku 1989 a pripravujeme občianske diskusné fóra. Už počas tohto a nasledujúceho týždňa so študentmi na stredných školách v Banskej Bystrici, verejné diskusie na pôde nezávislých kultúrnych centier a divadiel v Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach, Bátovciach a Bratislave, ale aj v Spišskej Novej Vsi.

V stredu na 16.00 h je naplánovaná verejná diskusia na akademickej pôde Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici na tému „Dokážeme po Gorile obmedziť korupciu?“ za účasti riaditeľa Transparency International Slovensko Gabriela Šípoša a protikorupčného aktivistu Jozefa Bakšu. Nezávislá iniciatíva Občania 2012 počas týždňa požiada politické strany o verejné vyjadrenie sa k Občianskej výzve 2012. Tieto vyjadrenia budú potom zverejnené na stránke obcania2012.sk.

Zdroj: Organizátori protestu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM