Marcel Páleš Samospráva

Cyklobusy v akcii aj túto sezónu: Kam všade vás tento rok zavezú?

Už v úvode letnej sezóny sa môžu banskobystrickí cyklisti opäť tešiť na cyklobus, ktorý bude počas víkendov a dní pracovného pokoja premávať z Banskej Bystrice do okolia. K dsipozícii je viac ako 240 km vyznačených cyklotrás.

Ilustračný obrázok k článku Cyklobusy v akcii aj túto sezónu: Kam všade vás tento rok zavezú?
Zdroj: TASR

Nadšenci cykloturistiky môžu daný spôsob dopravy využiť od ôsmeho júna do začiatku októbra.

Financovanie prevádzky Cyklobusov je tento rok dotované Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Stredné Slovensko a Banskobystrickým samosprávnym krajom. Dve tretiny nákladov hradí OOCR Stredné Slovensko, ktorého akcionármi a členmi sú, okrem iných, mesto Banská Bystrica, mesto Zvolen a mesto Sliač.

Veľký záujem prejavili aj turisti z Čiech

„Som veľmi rád, že sa podarilo tento produkt cestovného ruchu priniesť našim obyvateľom aj tento rok. Verím, že postupne sa stane neoddeliteľnou súčasťou letnej sezóny v našom regióne a stane sa tak ďalším lákadlom pre mnoho turistov z iných kútov Slovenska. Veľký záujem prejavili aj turisti z Českej republiky,“ povedal primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.

Už tento víkend!

Už tento víkend môžu nadšenci cykloturistiky využiť služby cyklobusu a odviesť sa zo Strieborného námestia tromi trasami. Prvá bude viesť na Malý Štúrec, ktorým prechádza niekoľko turistických chodníkov, druhá na Donovaly a tretia na Šachtičky. Harmonogram odchodov cyklobusov môžu záujemcovia nájsť na internetovej stráne www.imhd.sk/bb.

Po minuloročnom úspechu cyklobusu v Banskej Bystrici sa Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko, BBSK a SAD Zvolen dohodli na zrealizovaní projektu Cyklobus Zvolen. Ten bude premávať z autobusovej stanice Zvolen tromi smermi. Cykloturisti sa budú môcť odviesť cez Očovú a Poniky do Hrochote, cez Detvu do Hriňovej- Zánemeckej a do Michalkovej pri Zvolene.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM