Krimi

ČIERNY víkend pre motorkárov: Viacerých ZACHRAŇOVALI, policajti VYZVALI vodičov, FOTO

Motocyklisti by si mali podľa slov polície uvedomiť, že patria k jedným z najzraniteľnej­ších účastníkov cestnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku ČIERNY víkend pre motorkárov: Viacerých ZACHRAŇOVALI, policajti VYZVALI vodičov, FOTO
5
Galéria

Na cestách Banskobystrického kraja došlo počas uplynulého víkendu k viacerým dopravným nehodám motocyklistov, pri ktorých museli zasahovať i záchranári. Na sociálnej sieti na to upozornilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Zranení motorkári

K jednej z nehôd došlo v nedeľu (17. 9.) na ceste pri odbočke na obec Ratkovská Suchá v okrese Rimavská Sobota, kde rakúskemu motorkárovi pomáhali i leteckí záchranári. „Podľa doposiaľ zistených informácií 64-ročný motocyklista prešiel v zákrute do protismeru a následne narazil do zvodidiel, cez ktoré prepadol a utrpel zranenia, s ktorými bol z miesta letecky prevezený do nemocnice,“ priblížila polícia.

Ľahké zranenia utrpel vodič motocykla z Maďarska, ktorý havaroval na ceste pri obci Dekýš v okrese Banská Štiavnica. Podľa polície vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a stavu a povahe vozovky, následkom čoho dostal s motorkou šmyk a spadol.

K dopravnej nehode motorkárov došlo aj na ceste v smere od obce Utekáč na obec Sihla, kde sa 54-ročný vodič pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu motocykla. „Zišiel mimo cesty na nespevnenú časť, pričom stratil nad motocyklom kontrolu, náhle spomalil a chcel sa vrátiť späť na vozovku, pričom ho v tom čase predbiehal ďalší motorkár, kde došlo k ich stretu. Päťdesiatštyri ročný motocyklista skončil mimo cesty v priekope,“ priblížila polícia s tým, že druhý motorkár sa pri nehode nezranil.

Výzva polície

Polícia v súvislosti s nehodami vyzýva vodičov motocyklov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a nepodceňovali riziká rýchlej jazdy. „Motocyklisti by si mali uvedomiť, že patria k jedným z najzraniteľnej­ších účastníkov cestnej premávky a prípadný stret s motorovým vozidlom alebo s pevnou prekážkou sa končí vo väčšine prípadov ťažkým zranením či dokonca smrťou motocyklistu,“ dodala polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Nehody motocyklistov v Banskobystrickom kraji
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM