Správy

Chystáte sa na Skalku? Vodičov čaká ZMENA organizácie dopravy, s čím musia počítať?

Zmena organizácie dopravy nie je jediným krokom, ktorý má prispieť k lepšiemu parkovaniu v tejto vyhľadávanej lokalite.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na Skalku? Vodičov čaká ZMENA organizácie dopravy, s čím musia počítať?
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Na Skalke pri Kremnici zmenili organizáciu dopravy. Samospráva si od tohto kroku sľubuje zvýšenie bezpečnosti a skvalitnenie parkovania počas nastávajúcej zimnej sezóny. Mesto Kremnica o tom informuje na svojej internetovej stránke.

„Hlavnou zmenou oproti minulosti je, že doprava do novej časti strediska sa mení z pôvodnej jednosmernej na obojsmernú, pre lepší prístup k parkoviskám,“ uvádza radnica s tým, že cieľom bolo zvýšiť bezpečnosť na prepojení s dolným parkoviskom, kde v minulosti dochádzalo k častým kolíziám.

Samospráva informuje, že v lokalite boli osadené nové dopravné značky, a zároveň motoristov žiada, aby ich rešpektovali. Zmena organizácie dopravy nie je jediným krokom, ktorý má prispieť k lepšiemu parkovaniu v tejto vyhľadávanej lokalite.

Primátor Kremnice Martin Novodomec pred časom pre TASR uviedol, že mesto tunajšie parkoviská pred novou sezónou zrekonštruovalo a tiež rozšírilo ich kapacitu. Na tento účel použilo prostriedky, ktoré vyzbieralo z parkovného v tejto lokalite. Investície do skvalitňovania parkovacích plôch majú byť podľa jeho slov ekvivalentnou náhradou za zvyšovanie cien parkovného od júna tohto roka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM