Jakub Forgács Správy

Chcete cvičiť vonku? Na bystrickom sídlisku veľkú časť roka nepochodíte, FOTO

V zime mnohí ľudia trávia čas na korčuliach či lyžiach. Ak sa chcete venovať aj iným športom vonku, nie vždy máte možnosť, o čom sme sa presvedčili aj v Podlaviciach.

Ilustračný obrázok k článku Chcete cvičiť vonku? Na bystrickom sídlisku veľkú časť roka nepochodíte, FOTO
7
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Na jar v roku 2019 otvorilo mesto v areáli Základnej školy Jozefa Gregora Tajovského v Podlaviciach nový športový areál. Nechýba multifunkčné ihrisko, bežecký ovál či fitness a workout zóna s posilňovacími strojmi a konštrukciou na cvičenie. Toto miesto tak v posledných rokoch slúži pre žiakov základnej školy a mimo vyučovania aj na prenájom či ostatnej verejnosti.

V zime nepochodíte

Počas zimných mesiacov je však športový areál uzamknutý, na čo nás upozornili študenti z Podlavíc.

Práve v čase pandémie totiž viacerí (nielen) mladí vítajú možnosť zacvičiť si v exteriéri. V areáli školy to však umožnené nemajú ani mimo vyučovacích hodín. Prevádzkový poriadok, ktorý je uverejnený na stránke školy, totiž definuje sezónu ako obdobie „od 1. septembra do 30. júna školského roka pre žiakov a zamestnancov školy“ a „od 15. apríla do 15. októbra pre ostatnú verejnosť.“

Obrátili sme sa preto aj na riaditeľa Základnej školy Jozefa Gregora Tajovského Mgr. Milana Pápaya, na ktorého nás odkázala hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová. Chceli sme zistiť, prečo nie je športový areál sprístupnený verejnosti aj v iných časoch. Zimy totiž neraz bývajú dlhé týždne bez snehu a pri cvičení, napríklad na workoutových konštrukciách, sneh vôbec nebýva prekážkou. Navyše, podobné areály pri iných školách bývajú otvorené celoročne.

Reakciu riaditeľa školy nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Ihrisko v Podlaviciach počas zimy nenavštívite
7
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM