Jakub Forgács Správy

Bystricu čaká týždeň ZMIEN: Cestu v centre UZAVRÚ, ďalšiu ulicu ZJEDNOSMERNIA

Bystrica sa zapája do kampane, ktorej cieľom je zvýšiť povedomie o udržateľnej mestskej mobilite, a zároveň podporiť zmenu správania sa obyvateľov v prospech verejnej dopravy a iných inteligentných dopravných riešení.

Ilustračný obrázok k článku Bystricu čaká týždeň ZMIEN: Cestu v centre UZAVRÚ, ďalšiu ulicu ZJEDNOSMERNIA
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Európsky týždeň mobility sa v meste pod Urpínom uskutoční v termíne od 16. do 22. septembra 2023. Počas siedmich dní sa môžu Banskobystričania zapojiť do rôznych bezplatných aktivít. „Téma aktuálneho ročníka, ktorého motto je Šetri energiou, sa zameriava na dôležitosť znižovania energetických nákladov a spotreby v oblasti dopravy, s cieľom dosiahnuť udržateľnú a efektívnu mobilitu. Banskobystrická samospráva je súčasťou iniciatívy už jubilejných desať rokov a pri tejto príležitosti si pre obyvateľov pripravila mnoho zaujímavých podujatí a aktivít,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Bezplatný cyklobus

V spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko budú môcť obľúbený cyklobus využiť podľa slov Marhefkovej všetci nadšenci cykloturistiky bezplatne od piatku, 15. septembra až do nedele, 17. septembra 2023.

Premávať bude štandardne zo Strieborného námestia do troch cieľových destinácií. Pokiaľ si zvolíte Donovaly a sedlo Malý Šturec, môžete podniknúť cyklotúry vo Veľkej Fatre. Šachtičky sú zas vhodné pre cyklistov preferujúcich kratšie výlety.

Septembrové cyklopotulky

V nedeľu, 17. septembra budú môcť milovníci cyklistiky zažiť zaujímavú jazdu cez banskobystrické zelené parky. „Spoločné stretnutie so sprievodcom sa uskutoční o 14:00 hod. pri schodoch v Parku pod Pamätníkom SNP. Na dvoch kolesách sa budete môcť previezť cez Mestský park na Tajovského ulici i Parčík cisárovnej Sissi, ktorý sa nachádza v blízkosti Medeného hámra,“ spomenula hovorkyňa.

Viac o tom, ako bude vyzerať Deň bez áut a ktorú ulicu v meste zjednosmernia, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM