Jakub Forgács Iné športy

Bystrický pretekár Gonda s krásnym úspechom. Po vytrvalostných pretekoch na legendárnom okruhu sa vrátil na pódium

Parádny úspech! Po nevydarenom minulotýždňovom podujatí v britskom Silverstone, kde odstúpil z oboch pretekov, sa banskobystrický rodák Richard Gonda vrátil na pódium. Na ňom stál už v úvode sezóny v belgickom Spa i maďarskom Hungaroringu.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický pretekár Gonda s krásnym úspechom. Po vytrvalostných pretekoch na legendárnom okruhu sa vrátil na pódium
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda úspešne odštartoval druhú polovicu sezóny Svetovej série značky Renault. V sobotňajších vytrvalostných pretekoch Renault Sport Trophy na legendárnom nemeckom okruhu Nürburgring finišoval na výbornom 3. mieste.

Talentovaný Gonda sa na trať dostal v polovici 70-minútových (+1 kolo) pretekov, keď v prototype RS01 vystriedal svojho kolegu z tímu ART Junior Andreu Pizzitolu. Francúzsky jazdec zamieril do boxov z 3. pozície, z ktorej absolvoval aj letmý štart. Gonda patril od prvých kôl medzi najrýchlejších jazdcov a neúnavne útočil na vedúcu dvojicu. V napínavom závere sa napokon z triumfu tešila posádka Max Braams – Roy Geerts (V8 Racing). V hodnotení endurance sú Gonda s Pizzitolom na priebežnej 3. priečke.

„Preteky boli náročné, auto mi Andrea odovzdal na treťom mieste, je skvelé, že udržal túto pozíciu od štartu. Mali sme dobrý pit stop a ja som pokračoval v dobrom tempe. Teším sa aj z tohto umiestnenia. Malý technický problém auta, ktorému sme spoločne s Andreom čelili, sa pokúšame s tímom napraviť. Do mojich zajtrajších šprintových pretekov bude snáď všetko stopercentne fungovať a získam čo najviac bodov,“ uviedol Gonda.

Jediný slovenský zástupca v prestížnom šampionáte odštartuje vďaka vydarenej kvalifikácii v nedeľňajšom šprinte z 2. miesta.

Text a foto: Sophidea agency

Úspech bystrického pretekára v OBRAZOCH
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM