Jaroslav Dodok Rôzne

Bystrickí študenti sa vzdelávajú netradične, chystajú sa do Francúzska

Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici sa zapojilo do projektu Comenius v rámci Programu celoživotného vzdelávania, ktorý vyhlásila Európska únia. Počas projektu budú študenti točiť film, vytvárať zaujímavé brožúry a okrem toho ich

Spoznávanie viacerých kultúr[/color][/si­ze]

Projekt Comenius predstavuje spoluprácu medzi študentmi, učiteľmi a vlastne aj celými školami v Európe. Cieľom je spoznávanie cudzích kultúr, hľadanie nových známych a bližšie oboznámanie sa s danou témou.

Našou témou je francúzsky básnik, surrealista Robert Desnos. Oficiálny názov projektu je “ Po stopách Roberta Desnosa“. Žiaci spoznajú tvorbu básnika, naučia sa jeho básne a zistia podrobnosti o jeho živote. Rovnako sa oboznámia s jeho tragickou smrťou v koncentračnom tábore Terezín ako aj s obdobím Druhej svetovej vojny, a to všetko v spoločnom jazyku, ktorým je v tomto prípade francúzština. Spolupracujeme s dvoma partnerskými školami :** Slovanské Gymnázium v Olomouci a Collège Guillaume Cale v Nanteuil le Haudouin vo Francúzsku.**

V projekte pomôže aj e-Twinnig[/color][/si­ze]

Komunikácia medzi partnermi začína tvorbou prezentácie. Každá škola sa pomocou nej predstaví svojím partnerom. Naša škola v najbližšom čase osloví aj múzeum SNP, s ktorým by chcela na projekte spolupracovať. Na november sa pripravuje zverejnenie informácií na platforme e-Twinnig a vytvorenie vlastného blogu, cez ktorý by mohli študenti komunikovať. Na roky 2013 a 2014 sa pripravujú návštevy každého z partnerských mi­est.

Účelom spoločnej práce škôl v Banskej Bystrici, Olomouci a Nanteuil le Haudouin je v priebehu dvoch školských rokov natočiť film, vytvoriť brožúru s básňami a čerešničkou bude výstava spojená s týmto projektom.

student24/Eva Oravcová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM