Iné športy

Bystrickí plavci žali úspechy na medzinárodných pretekoch. Stupienky im neušli

Tak tomu sa povie úspech! Plavci UMB priviezli medaily z Čiech. Pozrite, ako sa im darilo!

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí plavci žali úspechy na medzinárodných pretekoch. Stupienky im neušli
10
Galéria
Zdroj: Plavecký oddiel UMB

Skupinka šiestich mládežníckych pretekárov z Plaveckého oddielu UMB Banská Bystrica sa predstavila na jubilejnom 25. ročníku medzinárodných pretekoch „Velká cena města Opava“ a 15. ročníku „Memoriálu Mgr. Vladimíry Ryplové“ v Českej republike za účasti 279 pretekárov (125 mužov a 154 žien) z 29 plaveckých oddielov a klubov. Plavci UMB predviedli celý rad pekných výkonov, zaznamenali nielen osobné rekordy ale postavili sa aj na stupne víťazov.

V kategórii 11 a 12 ročných žiakov si najlepšie počínal Hugo Brhlík, keď v disciplíne 50 m prsia nenašiel premožiteľa a zvíťazil v najlepšom osobnom výkone. Aj jeho ďalšie tri umiestnenia v prvej desiatke (5. miesto na 100 m voľný spôsob a dva razy 8. miesto v disciplínach 50 m znak a 50 m voľný spôsob) mali svoju hodnotu.

Výborne si počínala aj Nina Znášiková, ktorá v disciplíne 50 m znak vystúpila na strieborný stupienok. Okrem toho sa aj ona tri razy umiestnila v prvej desiatke (7. miesto na 100 m voľný spôsob, 8. miesto na 50 m voľný spôsob a 10. miesto v disciplíne 50 m motýlik).

Zlepšeniami svojich najlepších osobných výkonov ďalej potešili Matúš Mesároš a Lenka Kováčiková, ktorí sa umiestňovali v druhej desiatke štartujúcich.

Gabriela Nárožná a Branislav Vavrica (ten štartoval v kategórii 13 a 14 ročných žiakov) si taktiež zlepšovali svoje osobné maximá. Pre nich to boli prvé preteky v zahraničí a zbieranie cenných skúseností v silnej konkurencii.

Pozrite si v priloženej fotogalérii úspešných bystrických plavcov!

V OBRAZOCH: Plavci UMB priviezli medaily z Čiech
10
Galéria
Zdroj: Plavecký oddiel UMB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM